374 MILIONA ZA 946 STANOVA ZA BEZBEDNJAKE: Vlada Srbije gradi jeftine stanove i u Kraljevu
Foto: Marina Lopičić

radovi već počeli

374 MILIONA ZA 946 STANOVA ZA BEZBEDNJAKE: Vlada Srbije gradi jeftine stanove i u Kraljevu

Društvo -

Za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji se grade na lokaciji Voćareve livade u naselju Ribnica, Kraljevu je iz budžeta Republike Srbije opredeljeno 374 miliona i 400 hiljada dinara.

- Zahvaljući predsedniku Republike i Vladi Srbije, grad Kraljevo neće imati nikakvih troškova u pogledu infrastrukturnog opremanja lokacije na kojoj se uveliko gradi. S obzirom da će deo radova izvoditi i kraljevačka javna preduzeća, mi ćemo po tom osnovu još i prihodovati, kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, čim novac iz republičkog budžeta bude uplaćen na račun grada, uslediće raspisivanje javnih nabavki i, uporedo sa izgradnjom prvih zgrada, radiće se i na izgradnji infrastrukture.

- Sami ne bismo uspeli da ovaj iznos obezbedimo za godinu dana, već bismo morali da ga izdvajamo u naredne dve ili tri godine i radovi bi se izvodili etapno. Na ovaj način, s obzirom da su obezbeđena sva neophodna finanijska sredstva, mi ćemo ubrzati radove na ovoj lokaciji, na radost naših građana, dodaje Terzić.

Kako je planirano, u prvoj fazi biće izgrađene dve zgrade sa 200 stanova, dok će ukupno biti sagrađeno 946 stambenih jedinica, koliko iznose sadašnje potrebe zaposlenih u sektoru bezbednosti.

U Kraljevu bi cena ovih stanova po kvadratu trebalo da bude oko 400 evra.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track