Najnovije vesti

POLAGANJE KAMENA TEMELJCA U SREMSKOJ MITROVICI: Sutra početak izgradnje 190 stanova za bezbednjake
Foto: Filip Plavčić

radovi će trajati do godinu i po dana

POLAGANJE KAMENA TEMELJCA U SREMSKOJ MITROVICI: Sutra početak izgradnje 190 stanova za bezbednjake

Društvo

U Sremskoj Mitrovici sutra će biti položen kamen temeljac za izgradnju 190 stanova za snage bezbednosti, pripadnike vojske, policije i BIA.

 

Na lokaciji u naselju Kamenjar sutra će zvanično otpočeti izgradnja oko 15 hiljada kvadrata stambenog prostora koji će biti na raspolaganju bezbedonosnim strukturama ali i našim građanima koji su učestvovali u ratnim dešavanjima u prošlosti, kaže načelnik gradske uprave Sremske Mitrovice Miroslav Jokić.

 

"Grad je dao lokaciju, izgradiće neophodnu infrastrukturu, pristupne saobraćajnice i urediti javnu površinu. Svi koji budu živeli na ovom prostoru imaće jedan fenomenalan ambijent za život", kaže Jokić za Tanjug.

 

Prema planu, u narednih godinu do godinu i po dana, pre svega ako vremensku uslovi budu poslužili, radovi na izgradnji stanova će biti završeni i prvi stanari će moći da se usele, rekao je Jokić.

 

Sremska Mitrovica će biti sedmi grad u kojem je počela izgradnja stanova, a bezbednjacima stanovi se grade trenutno i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju.

 

Planirana je izgradnja više od 8.000 stanova u sedam gradova, a pripadnici vojske i policije moći će da ih otplaćuju pod povoljnim uslovima.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...