OGLASIO SE STUDENTSKI PARLAMENT BU: Ne podržavamo političke sukobe u zgradi Rektorata, apelujemo na studente da nam dopuste da radimo
Foto: Beta/Luka Filipović

blokirana zgrada

OGLASIO SE STUDENTSKI PARLAMENT BU: Ne podržavamo političke sukobe u zgradi Rektorata, apelujemo na studente da nam dopuste da radimo

Društvo -

Zbog ugroženosti prava oko 100.000 studenata Univerziteta u Beogradu održana je hitna sednica proširenog predsedništva Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju tog tela, legitimno izabranim studentskim predstavnicima onemogućeno je održavanje sednice u svojim prostorijama unutar zgrade Rektorata zbog toga što su zgradu blokirali studenti.

"Predsedništvo Studentskog parlamenta jednoglasnog je mišljenja da ovakvo izražavanje stavova ugrožava nastavni proces i koči rad službi koje su na usluzi svim studentima. Naglašavamo da je onemogućeno korišćenje prostorija Rektorata u kojima se održavaju ispiti, predavanja i konsultacije, podnošenja dokumenata i njihovo lično preuzimanje, kao i održavanje svih sednica, komisija i sastanaka koje doprinose poboljšanju uslova studiranja i rešavanju njihovih problema, kao i potpisivanje međunarodnih ugovora o razmeni studenata", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Studenstki parlament UB je u okviru svojih ovlašćenja uvek, kao i do sada, otvoren za sve zahteve studenata.

"Ne podržavamo bilo kakav vid političkog sučeljavanja unutar celokupnog Univerziteta u Beogradu, zbog toga ovim putem apelujemo da se vrata Rektorata otvore i da se svima omogući redovno funkcionisanje", poziva se u saopštenju.

"Nadamo se da će nemile scene koje su se dogodile prethodnih dana u Rektoratu biti zamenjene institucionalnim rešenjem brojnih problema studenata", zaključuje se u saopštenju Studentskog parlamenta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track