BEOGRADSKOM VOZAČU AUTOBUSA PISALA IRENA IZ MILVOKIJA! Spasila je boso dete pored puta, a kolegi je poručila: Za naš posao je potrebno veliko srce
Foto: Printscreen Facebook

HUMANO

BEOGRADSKOM VOZAČU AUTOBUSA PISALA IRENA IZ MILVOKIJA! Spasila je boso dete pored puta, a kolegi je poručila: Za naš posao je potrebno veliko srce

Društvo -

Vozač autobusa Ljuba Marinković (35) oduševio je sve, jer uprkos gužvi u gradskom prevozu svojim ponašanjem utiče na to da Beograđani i Beograđanke koji se voze na liniji autobusa 35 lakše podnose vožnju.

Podsetimo, Ljuba je u žižu javnosti dospeo zahvaljujući pismu sugrađanke Marine koja je navela da je on pre svega nasmejan, elegantan, doteran na svom radnom mestu što putnici primećuju i cene, a iznad svega je duhovit pa njegova komunikacija putem razglasa ulepša i skrati stresno putovanje, što zbog gužve na putu, što zbog one u vozilu.

Kad sedne na svoje radno mesto, za volan autobusa 35, Ljuba na razglasu putnicima poželi dobar dan a onda se i predstavi i kaže da se voze sa Ljubom Marinkovićem!

Priču o Ljubi saznala je Irena Ivić-Drobnjak, koja je vozila autobus iz Milvokija i zaustavila se kada je na trotoaru ugledala bosonogo i jedva obučeno dete.

Ona je rešila da napiše pismo svom beograskom kolegi, koje prenosimo u celosti.

"Dragi Ljubo,

Sa oduševljenjem sam čitala vest o tebi, vozaču koji je tako brižan prema svojim putnicima. I ja sam vozač gradskog autobusa, doduše u drugoj državi, i znam koliko je taj posao težak, a i lep istovremeno. I znam da za takvu brigu o putnicima čovek mora da ima ogromno srce. Nadam se da ću kad dođem u Srbiju imati čast da se provozam linijom 35 i da te lično upoznam.

Veliki pozdrav iz Amerike,

Irena Ivić."

(Kurir.rs/BCC na srpskom)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track