POMOZIMO IVANI DA SE IZLEČI: Majka dva mališana nema para za terapiju
Foto: Facebook

Humanost

POMOZIMO IVANI DA SE IZLEČI: Majka dva mališana nema para za terapiju

Društvo -

Ivana Veselinović iz Jagodine nema novca za skupu terapiju, koja joj je jedina nada za oporavak od moždanog udara i vraćanje u funkciju desne strane tela

Ivani Veselinović (37) iz Jagodine, samohranoj majci dva maloletna dečaka, potrebna je pomoć humanih ljudi kako bi lečenjem, za koje ona nema novac, uspela da se oporavi posle moždanog udara koji je doživela u maju ove godine.

Posledica moždanog udara koji je Ivana pretrpela jeste hemipareza, tj. oštećenje nervne funkcije desne strane tela, zbog čega otežano govori i otežano hoda zbog slabe pokretljivosti desne noge, dok joj je šaka desne ruke u potpunosti bez funkcije. Iako sve vreme posećuje logopeda, njeno fizičko ozdravljenje ne napreduje već osam meseci.

Jedinu nadu Ivani su dali lekari sa privatne poliklinike "Neuromedik" iz Niša, koji bi putem robotske neuroretabilitacione terapije mogli da poboljšaju njeno zdravstveno stanje za 80 procenata. Problem je što jedna terapija dnevno (ramena, kuka, kolena, lakta, zgloba prstiju i kompletne šake) košta 7.000 dinara, a neophodno je da Ivana terapiju prima najmanje dve nedelje, dok su najbolji rezultati vidljivi nakon 30 dana.

Iako je Ivana veliki borac, ona nema mogućnosti da sebi obezbedi novac za lečenje i zato joj je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Kako pomoći Ivani:

TR: 340-0000032455969-41 IBAN RS35340000003245596941 SWIFT CODE: GIBARS22 ERSTE BANK AD NOVI SAD NAME: VESELINOVIC BOJAN

Kurir.rs/S. T:

Foto: Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track