Užas

VODENA STIHIJA U ŽELEZNIKU: Izlio se šaht u zgradi, nadležni dva dana ne reaguju

Društvo -

Više od pedeset sati voda u podrumu zgrade u Železniku kulja iz šahta, dok nadležni ne reaguju, tvrdi Igor Kem, jedan od brojnih stanara poplavljenog stambenog objekta.

Stanari zgrade u ulici Dvadesetog aprila u beogradskom naselju Železnik danima muku muče sa kanalizacijom, otpadnim vodama i neprijatnim mirisima koji su nastali nakon izlivanja šahta u podrumnom delu ove zgrade. U strahu od zaraza odmah su pozvali nadležne kako bi zavrnuli ventil i sprečili dalje širenje vode koja je odavno poplavila podrum i hodnik, a sliva se i niz ulicu. Očajni stanari su odlučili da se obrate našoj redakciji i zatraže pomoć:

foto: Privatna Arhiva Kurir

- Voda se 2. januara izlila iz šahta i poplavila podrum, a počela je da se izliva i na hodnik. Očajni smo, ne znamo šta da radimo, a plašimo se da će, ukoliko se hitno ne sanira problem, voda doći u kontakt i sa električnim instalacijama - rekao je Kem za Kurir.

foto: Privatna Arhiva Kurir

Ipak, od izlivanja šahta i prvog poziva prošlo je više od pedeset sati, međutim niko od nadležnih se i dalje ne reaguje. Nehumani uslovi u vreme novogodišnjih i božićnih praznika svim stanarima teško su pali.

foto: Privatna Arhiva Kurir

- Odmah po izlivanju zvao sam Vodovod i kanalizaciju, međutim niko nije reagovao. Nema smisla da ovako živimo, napolju je minus i apelujem na nadležne da što pre reaguju kako ne bismo najradosniji hrišćanski praznih proslavljali u vodi do kolena - kazao je Igor Kem.

foto: Privatna Arhiva Kurir

Odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija"

Biće sanirano kada dođu na red

Novinari Kurira stupili su u kontakt sa JKP "Vodovod i kanalizacija" gde nam je rečeno u gradu ima veliki broj kvarova i da će njihova ekipa reagovati čim problem ove zgrade dođe na dnevni red. - Imamo veliki broj kvarova koje moramo da saniramo, i naše ekipe su stalno na terenu. Dobijamo raspored dva puta dnevno, za prepodnevnu i popodnevnu smenu, pa čim se zgrada u Želežniku bude našla na tom spisku, tim će reagovati - rekli su iz JKP "Vodovod i kanalizacija" i dodali da bi problem trebalo uskoro da se reši.

Kurir.rs/M.Vujović

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track