RAŠČIŠĆEN RED ISPRED VMA: Svima prvo izmerili temperaturu pa tek onda svako ušao na svoj zakazani pregled! (FOTO)
Foto: Tamara Trajković, Kurir

preventiva pre svega! došli na svoje već ranije zakazane intervencije

RAŠČIŠĆEN RED ISPRED VMA: Svima prvo izmerili temperaturu pa tek onda svako ušao na svoj zakazani pregled! (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Ispred ugledne vojne zdravstvene ustanove na Banjici - VMA rano jutros stvorio se red u kojem je mirno i strpljivo čekalo na desetine građana.

Razlog za stvaranje "zmije" koja se vijugala platoom ispred VMA jeste merenje temperature svim građanima koji su došli na svoje već ranije zakazane preglede i intervencije.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Naime, jutros se ispred ulaza u VMA formirao red pacijenata koji su čekali da uđu u ovu zdravstvenu ustanovu, pa se u medijima pojavila informacija da oni čekaju da se testiraju na korona virus?! Međutim, kako saznajemo, nije reč o tome, već se pri ulasku u zgradu svakom preventivno merila temperatura, što je usporavalo ulazak.

Podsetimo, merenje temperature je jedna od mera koja se sprovodi u okviru borbe protiv korona virusa od kojeg u Srbiji boluje 12 osoba, a radi sprečavanja zaraze i otkrivanja eventualno novih slučajeva.

Merila se temperatura, stvorio se red
Merila se temperatura, stvorio se redfoto: Kurir

Na VMA kažu da je posredi trijaža, a ne testiranje na korona virus. Pošto se merila temperatura, a to traje stvorila se i gužva. Još kad se uzme u obzir da sa svakim pacijentom dođe i neki srodnik u pratnji, eto redova...

U prvi mah prostrujala je i informacija da se svima iz reda uzima i bris, što se ispostavilo kao netačno. Pacijentima je samo merena temperatura iz predostrožnosti i kao deo trijaže.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track