POKRAJINSKI SEKRETAR ZA ZDRAVSTVO: Ako budemo pametni ovo će biti samo loša epizoda
Foto: Covid19.rs

POKRAJINSKI SEKRETAR ZA ZDRAVSTVO: Ako budemo pametni ovo će biti samo loša epizoda

Društvo -

BEOGRAD - Ako budemo dovoljno pametni i organizovani, za kratak vremenski period, za par nedelja, ili možda duže, ovo će za nas biti samo jedna loša epizoda u životu, ništa više od toga, koju ćemo brzo svi zaboraviti, rekao je večeras pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je na konferenciji za štampu u Vladi Srbije, a upitan koje su mere pokrajine, rekao da je Pokrajinska vlada, odnosno Sstab za vanredne situacije zasedao, ali da nema velikih razmimoilaženja u odnosu na republičke mere.

"Moramo uvesti radnu obavezu za zdravstveni sektor. Svi zdravstveni radnici moraju biti na raspolaganju. Moramo značajno povećati broj linija, preko kojih građani mogu da komuniciraju sa svojim izabranim lekarima, moramo pružiti svu moguću pomoć prema ustanovama, u ovom slučaju gde je pokrajina osnivač, objasnio je Gojković.

Rekao je da se u tu svrhu koriste sredstva budžeta pokrajine.

To je jedna od mera koja će pomoći u svemu što sada radi vlada, dodao je on ukazujući da postoji i veliki broj angažovanih volontera.

Rekao je da se otvaraju i psihološka savetovališta, jer ljudi različito reaguju na situaciju, neki su uplašeni i zabrinuti.

"To je normalno jer ovo nije redovno stanje", kazao je Gojković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track