MASKE I RUKAVICE I U PALATI PRAVDE: Javnost na suđenjima uz odobrenje sudije
Foto: Marina Lopičić

Prisustvo javnosti u sudnicama na suđenjima

MASKE I RUKAVICE I U PALATI PRAVDE: Javnost na suđenjima uz odobrenje sudije

Društvo -

Javnost čine novinari, porodice okrivljenih ili oštećenih, i drugi zainteresovani građani

BEOGRAD - Prisustvo javnosti u sudnicama na suđenjima koja se budu održavala tokom trajanja vanrednog stanja u Palati pravde i Specijalnom sudu biće omogućeno uz odluku predsednika sudskog veća u konkretnom predmetu.

S obzirom na odluku Vlade Srbije o merama, da u zatvorenoj prostoriji ne može da bude više od 50 ljudi, da je između njih potrebno da bude razmak od dva metra, kao i na povrsdini od 4 m2 ne može da biti više od jednog lica, predsednik sudskog veća će u svakom konkretnom predmetu proceniti da li ima mesta i koliko za prisustvo javnosti na suđenju, rekla je portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić.

Javnost čine novinari, porodice okrivljenih ili oštećenih, i drugi zainteresovani građani.

Pri ulasku u sudnicu, predstavnici javnosti će morati da nose zaštitnu opremu od virusa, kao što su maske ili/i rukavice, napomenula je Tešić.

Kada su u pitanju suđenja u Palati pravde u Savskoj ulici - koja su odlukom nadležnih određena da se drže tokom vanrednog stanja, biće održavana u velikim, odnosno sudnicama sa većim brojem mesta.

Iste mere odnose se i na suđenja koja se budu održavala u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Preporukama Ministarstva pravde i uputstvom predsednika Višeg suda u Beogradu odlučeno je da se održavaju samo suđenja u pritvorskim predmetima i drugim predmetima određenim kao hitnim.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track