BRANKICA JANKOVIĆ POMAŽE TOKOM EPIDEMIJE: Volontira svakog petka od 12 do 15 sati na info liniji Crvenog krsta
Foto: Kurir

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

BRANKICA JANKOVIĆ POMAŽE TOKOM EPIDEMIJE: Volontira svakog petka od 12 do 15 sati na info liniji Crvenog krsta

Društvo -

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, pored svog redovnog posla, dodatno pruža doprinos tokom epidemije koronavirusa - svakog petka volontira u Crvenom krstu Srbije od 12 do 15 sati.

Tokom današnjeg razgovora, stariji koji su se javljali najviše su želeli da u direktnom kontaktu podele sopstvena iskustva o vremenu koje provode tokom 24-časovne zabrane kretanja. Oni su navodili da im najteže pada odvojenost od dece, a posebno unuka.

foto: Kurir

Poverenicu su najviše pitali o načinima za produženje recepata i mogućnostima za produžavanje vozačke dozvole, kao i o funkcionisanju mera za negu i pomoć u kući tokom vanrednog stanja.

Janković je takođe odgovarala i na pitanja koja su se odnosila na eventualnu celodnevnu zabranu kretanja za sve građane i kako bi ona uticala na starije koji nemaju potomke.

foto: Kurir

Takođe, javio se i jedan broj građana sa invaliditetom koji su se navodili problem funkcionisanja servisa personalnih asistenata u uslovima ograničenog kretanja, posebno onih koji rade dvokratno. Poverenica je upoznala građane da je od uvođenja vanrednog stanja uputila nekoliko Inicijativa Vladi Srbije u cilju rešavanja problema sa kojima su se suočili samohrani roditelji, zaposleni roditelji dece sa invaliditetom, osobe obolele od retkih bolesti, žene izložene partnerskom i porodičnom nasilju i druge ugrožene društvene grupe, kao i Inicijativu za rešavanje načina isplate različitih socijalnih davanja u ovom periodu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track