EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KRALJEVU STABILNA: U pripremi paketi za najugroženije građane
Foto: J. S.

POD KONTROLOM

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KRALJEVU STABILNA: U pripremi paketi za najugroženije građane

Društvo -

"Trenutno imamo 11 slučajeva zaraze korona virusom, tri u Kraljevu, tri u Vrnjačkoj Banji i pet u Raškoj, a zdravstveno stanje svih obolelih je stabilno, tako da nema razloga za brigu i za uznemiravanje stanovništva. Očekujemo rezultate za još tri uzorka iz Kraljeva", izjavio je u petak dr Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, mere sanitarnog nadzora na teritoriji koja je u nadležnosti kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje do petka je dobilo 1.200 građana i oni se nalaze u samoizolaciji.

Zahvaljujući dogovoru načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića, gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i predsednika Regionalne privredne komore Zvonka Tufegdžića sa četrdesetak kraljevačkih privrednika, u Novu halu sportova u Kraljevu u petak su počeli da pristižu paketi za najugroženije građane.

"Doniranim novcem kupuju se paketi koje formiraju kraljevački trgovinski lanci, kako bi novac ovdašnjih privrednika ostao u lokalnim trgovinama. Prijem paketa sa najosnovnijim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu i kućnu higijenu obavljaće se do narednog petka, a potom će uslediti raspodela. Prioritet u dobijanju pomoći imaju najsiromašniji sugrađani, a potom ćemo nastaviti sa raspodelom prema kriterijumima koji će javno saopšteni", kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Novac za 500 paketa namenjenih Kraljevčanima, kao i za 150 paketa za meštane potkopaoničkih sela i Jošaničke banje u Kraljevo je poslao i Milomir Glavčić, srpski dobrotvor i humanista iz Kanade.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja