PRINC FILIP O PRIVOĐENJU MITROPOLITA AMFILOHIJA: Poštovanje različitosti je osnova mira i napretka svakog društva
Foto: Dragana Udovičić

reagovanje

PRINC FILIP O PRIVOĐENJU MITROPOLITA AMFILOHIJA: Poštovanje različitosti je osnova mira i napretka svakog društva

Društvo -

Povodom današnjeg privođenja Mitropolita Amfilohija i sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske od strane crnogorske policije, na društvenoj mreži Tviter oglasio se princ Filip Кarađorđević.

On je poručio da je u modernom dobu vrlo bolno svedočiti o kršenju ljudskog prava na slobodu veroispovesti:

”U modernom dobu, kada smo mislili da je doba nesloboda iza nas, vrlo nam je bolno da svedočimo o kršenju ljudskog prava na slobodu veroispovesti. Shvatam da nisu svi vernici i sloboda izbora treba da bude zagarantovana, ali ne shvatam da ljudi koji ne veruju u postojanje Boga mogu da budu tako neosetni na simboliku njihovog čina koju vernici sasvim sigurno poistovećuju sa delatnošću palog anđela. Svet nije samo kako ga mi vidimo. Poštovanje različitosti je osnova mira i napretka svakog društva”, poručio je princ Filip.

Podsetimo, Mitropolit Amfilohije i sveštenstvo koje je služilo Svetu liturgiju u crkvi na Zlatici, privdeni su danas nešto posle 11 sati.

Osim Mitropolita, privedeni su i sveštenci koji su bili u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici: Mirčeta Šljivančanin, Velibor Džomić i Branko Vujačić, prenosi In4s.net. Pozivi su uručeni i svešteniku Leki Vujisiću kao i đakonu Ivanu Crnogorčeviću.

(Kurir.rs/mitropolija.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track