PREMINULA LEGENDA ISTRAŽIVAČKE STANICE PETNICA: Dragan Toroman (51) je izgubio bitku sa virusom korona
Foto: Printscreen Facebook

odlazak velikog čoveka

PREMINULA LEGENDA ISTRAŽIVAČKE STANICE PETNICA: Dragan Toroman (51) je izgubio bitku sa virusom korona

Društvo -

Dragan Toroman (51), šef odeljenja za računarske tehnologije u Istraživačkoj stanici Petnica, stručni konsultant i saradnik na programu poboljšanja usluga zdravstvenih laboratorija u Srbiji, vrhunski IT stručnjak i čovek izuzetne profesionalne širine i znanja, preminuo je 13. aprila od poseldica COVID-19 virusa.

Izuzetan pedagog, nesebično je delio i prenosio svoje vanserijsko znanje i iskustvo mlađim naraštajima i kolegama. Njegov doprinos široj zajednici je neizmeriv, pre svega u radu na najrazličitijim tehnološkim projektima od posebnog značaja, koji su krasili njegovu brilijantnu karijeru, kako u Srbiji tako i u svetu.

Vizionar, naučni inovator, čovek koji je plenio vedrinom i pozitivnošću, izuzetan motivator, a u isto vreme kritički mislilac, pravi erudita, ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali tu privilegiju i sreću da ga upoznaju. Ostaju najlepša sećanja, neizreciva praznina i bol u dušama svih koji su poznavali ovog jedinstvenog, neponovljivog, gromadu od čoveka - Dragana Toromana.

Istraživačka stanica Petnica sa velikom tugom saopštila je ovu informaciju i oprostila se od kolege.

Dragan Toroman (1969 – 2020) rođen je u Pirotu, a odrastao u Nišu. Polaznik pograma informatike u Petnici bio je od 1986. godine. Od 1998. godine bio je rukovodilac programa računarstva u Istraživačkoj stanici Petnica. Organizovao je više od stotinu obrazovnih programa u oblasti računarstva i informatike. Bio je preduzetnik u oblasti IT, i deo nekoliko međunarodnih razvojinih timova za informacione tehnologije. Dobitnik je prestižne ICT nagrade „Diskobolos“ koju dodeljuje Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA). Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu i kćerku Lidiju.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track