OVO SU NAJVEĆA ŽARIŠTA KORONA VIRUSA: Od juče je broj zaraženih povećan za 29 osoba!
Foto: Kurir/ Ž. M.

zaraženo ukupno 190 osoba

OVO SU NAJVEĆA ŽARIŠTA KORONA VIRUSA: Od juče je broj zaraženih povećan za 29 osoba!

Društvo -

Kruševac i Rasinski okrug u celini je jedno od najvećih žarišta epidemije korone virusa i zauzima visoko mesto u Srbiji, jer od juće, kada je broj zaraženih iznosio 161 lice, danas veći i za 29.

Umrlo su još 4 osobe, što je 18 do sada, ukupno, od početna pandemije.

Na teritoriji Rasinskog okruga do danas zvanično je potvrđeno da je od virusom korona zaraženo ukupno 190 osoba. Najveći broj obolelih je u Kruševcu - 152, u opštini Varvarin 19, u Ćićevcu 8, Aleksandrovcu 6, Trsteniku 4 i Brus u 2.

Na području Rasinskog okruga ukupno je do danas umrlo 18 osoba i to 14 muškaraca i 4 žene. Najviše je umrlo sa teritorije grada Kruševca – 11 osoba, 6 je iz Varvarina i 1 iz Ćićevca.

Korona virus je ušao i u Gerontološki centar Kruševac, a pravo stanje stvari u ovoj ustanovi socijalne zaštite utvrdiće stručni timovi Opšte bolnice i Doma zdravlja i analize briseva stanara u referentnim specijalističkim laboratorijama.

foto: EPA / Giuseppe Lami

Tim povodom oglasilo se saopštenjem i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ističući da Gereontološki centar primenjuje sve mere Vlade Srbije i preporuke lokalne samouprave.

Pripadnici Policijske uprave Kruševac su, na teritoriji Rasinskog okruga, napisali prekršajne prijave protiv 10 osoba, od ponedeljka do danas, koje su prekršila propise o potpunoj zabrani kretanja u vreme policijskog časa, koji traje od 17 sati prethodnog dana do pet sati ujutru.

Policajci iz grada pod Bagdalom su priveli i 15 osoba koje su se rekreirale na sportskim terenima na Bagdali i na drugim mestima, što nije dozvoljeno prema uredbama Vlade Srbije u uslovima vanrednog stanja.

Lica koja su prekršila ove propise privedena su kod dežurnog sudije za prekrašaje u Kruševcu, koji im je izrekao odgovarajuće mere, a za navedene prekršaje predviđene su novčane kazne od 50 do 50.000 dinara.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track