KORONA UZELA JOŠ JEDNOG VELIKOG SRPSKOG LEKARA! Dr Markovića obožavali i pacijenti i kolege! Ovako se opraštaju od njega
Foto: Privatna Arhiva

Tuga

KORONA UZELA JOŠ JEDNOG VELIKOG SRPSKOG LEKARA! Dr Markovića obožavali i pacijenti i kolege! Ovako se opraštaju od njega

Društvo -

Tragedija: Prof. dr Dragan Marković (62) iz KCS preminuo posle borbe s virusom, a obolele i njegova žena dr Dragoslava Marković iz Urgentnog centra i ćerka

Čuveni vaskularni hirurg prof. dr Dragan Marković (62) preminuo je u četvrtak od korone na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbiji u Beogradu.

On se gotovo dve nedelje borio za život na respiratoru na Infektivnoj klinici. Kako nezvanično saznaje Kurir, koronom je zaražena i njegova supruga dr Dragoslava Dada Marković, hirurg iz Urgentnog centra, koja je hospitalizovana i trenutno se nalazi u stabilnom stanju, ali i njihova ćerka. Testiranjem je utvrđeno da majka profesora Markovića Ksenija nije zaražena koronavirusom.

Gubitak za celu Srbiju

Prof. dr Lazar Davidović, direktor Klinike za vaskularnu hirurgiju KCS, na kojoj je Marković bio načelnik ambulante vaskularne hirurgije, u četvrtak je bio skrhan bolom i nije mogao da razgovara.

- Bili smo kumovi, nemam snage ništa da kažem - rekao nam je prof. Davidović.

Prof. dr Arsen Ristić, kardiolog, rekao je za Kurir da je izgubio prijatelja.

- Ovo je veliki gubitak za Klinički centar i za celu Srbiju, jer je Dragan bio veliki čovek i veliki lekar koga su ovde obožavali svi, od doktora do pacijenata - kazao je Ristić.

Mnogi prijatelji opraštali su se od prof. Markovića na društvenim mrežama, a među njima je i Vesna de Vinča.

Svakome pomagao

- R. I. P. Neutešna sam, drugari! Moj lepi drug iz osnovne škole, divni, humani čovek, vaskularni hirurg prof. dr Dragan Marković, koji je svakome koga sretne bezuslovno pomagao, moju porodicu i prijatelje godinama obilazio i lečio... Moja prva ljubav... Otišao je na neko bolje mesto... Saučešće njegovoj mami Kseniji, supruzi Dadi, ćerki, unuku i svima onima koji su ga poznavali i voleli. Plačem! - napisala je Vesna na svom Fejsbuku.

Prof. dr Dragan Marković bio je specijalista opšte hirurgije sa supspecijalizacijom iz vaskularne hirurgije, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Kurir.rs/ J. P . - M. B. Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track