UŽIVO SVE O KORONI: 324 novoobolelih od virusa, još 5 preminulih! Virus posustaje, evo kako ćemo se vraćati u normalu
Foto: EPA / Giuseppe Lami, Dado Đilas, Printscreen

najnovije informacije na kuriru iz minuta u minut

UŽIVO SVE O KORONI: 324 novoobolelih od virusa, još 5 preminulih! Virus posustaje, evo kako ćemo se vraćati u normalu

Društvo -

*Na snazi najduži policijski čas u Srbiji, vernici Vaskrs provode u izolaciji

*6.318 zaraženih do sada

*122 preminulih od početka epidemije

*753 izlečenih

U Srbiji je do danas u 15 časova registrovano 324 novoobolelih od virusa korona, a nažalost još 5 osoba je preminulo.

foto: Printscreen

Do sada je u Srbiji ukupno 6.318 zaraženih korona virusom, a izlečeno je 753 pacijenta. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 2.673, dok je hospitalizovano 3.900 zaraženih.

foto: AMG

20.10 - Kisić Tepavčević: Evo kad će početi da rade saloni, kafići i zanatlije

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavačević izjavila je da će u sklopu relaksiranja mera u vanrednom stanju od utorka biti produženo radno vreme apoteka do 18 časova, a da se očekuje i početak rada građevinskih radnika, zanatskih radnji, salona automobila, kafića i restorana.

19.16 - Kon: Opada aktivnost virusa, sve je više lakših slučajeva!

Situacija se preokreće, trenutno imamo više rednjih i lakših pacijenata za razliku od početka, poručio je večeras epidemiolog dr Predrag Kon, načelnik jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje.

"Imamo situaciju koja jeste očekivana, ono što dolazi jeste opadanje aktivnosti virusa. Ali i dalje imamo dosta ljudi u bolnicama i na respiratoru. Ipak, više ima srednjih i lakših pacijenata za razliku od početka. To su sve pozitivne stvari, tako da ćemo pratiti i dalje", rekao je dr Predrag Kon na TV Pink.

18.38 - Na infektivnoj klinici spašavaju živote na najveći hrišćanski praznik!Srpski lekari hrabro se bore protiv korona virusa, ne misleći na sopstveni život. Najveći udar je na Infektivnoj klinici, gde lekari danonoćno spašavaju živote, radeći u tri smene, ali i na praznik nad praznicima, Vaskrs!

17.40 - Ćuprija i dalje najveće žarište

U šest opština Pomoravlja, Resave i Levča na korona virus pozitivne su 403 osobe, a i dalje je najviše u Ćupriji 194, stoji na zvaničnom sajtu "Covid-19".

16.19- KORONA UŠLA U 19 USTANOVA U SRBIJI: Virusom zaraženo 369 korisnika i 83 zaposlena

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 369 korisnika i 83 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

15.44- U PRIVREMENOJ BOLNICI NA BG SAJMU 376 ZARAŽENIH KORONOM: Sve više otpusta pacijenata

Glavni medicinski koordinator Privremene bolnice na Beogradskom sajmu, potpukovnik Vojske Srbije, Veljko Milić, izjavio je danas da je tamo 376 zbrinutih zbog zaraze korona virusom.

"Tokom jučerašnjeg dana imali smo dosta otpusta, ali je bilo i prijema. Pacijenti odlaze svojim kućama i mislim da je to najbolji praznični poklon za njih", kazao je Milić, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

13.53 - JOŠ 2 ZARAŽENA KORONOM U ČAČKU: Ukupno 55 obolelih od virusa

Dva novoobolela lica od korona virusa registrovna su u poslednja 24 sata u Čačku, čime se broj obolelih povećao na 55, saopštio je danas gradski Radni tim za praćenje korona virusa. U Opštoj bolnici u Čačku su 22 pacijenta zbog korona virusa.

13.24 Još 360 državljana želi da se vrati iz Pariza

Još 360 državljana Srbije želi da se vrati iz Pariza, a do sada je prevezeno njih više od 700, izjavila je ambasadorka Srbije u Parizu Nataša Marić.

Marić je za RTS rekla da je prvi humanitarni let realizovan 20. marta i da je od tada bilo šest humanitarnih letova.

"Upravo radimo na sedmom letu, koji će biti realizovan u utorak, 21. aprila, a kojim će se vratiti oko 150 naših državljana", kazala je Marićeva.

13.00 Beograd tokom najdužeg policijskog časa U SLIKAMA

1 / 16 Foto: Dado Đilas

12.08 Sve bolje u Vojvodini

Epidemiološka situacija u Vojvodini se može okarakterisati kao zadovoljavajuća. Postoji svakodnevni trend pada broja obolelih, uz konstantano povećanje broja izlečenih pacijenata sa Covid 19 infekcijom, saopštila je Pokrajinska vlada.

12.00 U Kraljevu 25 zaraženih

Epidemiološka situacija u Kraljevu izmenjena je u odnosu na prethodni dan, pa je od 50 uzoraka poslatih na analizu u kraljevački Veterinarski specijalistički instutut registrovano još dva slučaja zaraze virusom Kovid-19, čime se broj obolelih na teritoriji grada popeo na 25.

10.16 Er Srbija ide do Kine i Londona

Avion Er Srbije A319 odleteo je jutros u London odakle će prevesti naše državljane, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Avion iz Londona leti za Amsterdam i vraća se u Beograd oko 16.00 časova.

Ocekuje se i da avion bude pun putnika koji se vraćaju u zemlju.

Oko 9.00 časova za Kinu je poleto i Erbas A320 koji donosi medicinsku opremu. Dolazak tog aviona u Beograd očekuje se predveče, rečeno je u Er Srbiji.

9.30 ZLATIBORSKI OKRUG: Još troje pozitivno na koronavirus, jedna osoba iz Užica i dve iz Bajine Bašte

Od poslednjeg izveštaja do danas testirane su još 23 osobe sa područja Zlatiborskog okruga od kojih su tri pozitivne na novi korona virus (COVID-19) – jedna u Užicu i dve u Bajinoj Bašti.

Od početka epidemije do danas testirano je 626 osoba a ukupno je potvrđeno 76 slučajeva infekcije novim korona virusom (COVID19): Užice – 23, Bajina Bašta – 13, Prijepolje – 9, Nova Varoš – 7, Arilje – 6, Požega – 6, Priboj – 6, Sjenica – 4 i Čajetina – 2. Imamo i tri pacijenta oporavljena i otpuštena kući: po jedan iz Užica, Požege i Priboja. Ukupan broj oporavljenih je šest.

9.08 Porodilja pobedila koronu

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, 15. aprila porodila se pacijentkinja koja je bila pozitivna na virus korona. Pacijentkinja se porodila prirodnim putem u Korona centru Klinike za ginekologiju i akušerstvo, uz sprovedene sve propisane mere od strane epidemiološke službe i rodila muško dete.

Pacijentkinji su urađena dva kontrolna brisa na COVID- 19 i oba su negativna. Bebi je nakon 48 časova od rođenja uzet bris na COVID- 19 u skladu sa preporukama epidemiologa, koji je takođe negativan.

I majka i beba se u dobrom opštem stanju, nakon neophodnog perioda boravka na Klinici za ginekologiju i akušerstvo otpuštaju kući.

8.01 280 lica prekršilo policijski čas

Za prva 24 sata oko 280 lica prekršilo je policijski čas, izjavio je sinoć ministar policije Nebojša Stefanović.

On je rekao da se većina građana Srbije, ipak, ponaša odgovorno i poštuju mere koje spasavaju život.

"ŽŽelim da zahvalim onima koji slušaju savet struke i molbu države da ostanu kod kuće i spasavaju svoje zdravlje i žživote", rekao je Stefanović.

7.40 Tri dana pre roka gotova Kovid bolnica na VMC Karaburma

Tri dana pre predviđenog roka završeni su građevinski radovi na rekonstrukciji i izgradnji nove bolnice Vojnomedicinskog centra "Karaburma", namenjene za lečenje obolelih od virusa Kovid-19, koja je donacija firme "Termomont" i njenih partnera, saopšteno je sinoć iz Ministarstva odbrane Srbije.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general Uglješa Jovičić, i direktor i vlasnik firme "Termomont" Dejan Burčul obišli su novu bolnicu i uverili se da je za početak rada te nove zdravstvene ustanove ostalo još samo opremanje neophodnim medicinskim mobilijarom, što će uslediti narednih dana.

"U ime vojnog zdravstva, zahvaljujem preduzeću 'Termomont' za ovo što je urađeno za vojno zdravstvo, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije. Ovo je za nas izuzetno značajna bolnica u momentu kada se borimo protiv bolesti Kovid-19 i kada smo za kratko vreme, za 10 dana, za lečenje obolelih stavili u funkciju Vojnomedicinski centar 'Karaburma' gde je 80 postelja i leče se najtežži pacijenti. Desilo se nešto neverovatno, za 14 dana napravljena je nova bolnica kapaciteta 60 kreveta, tako da je kapacitet VMC 'Karaburma' proširen sada na 140 ležžajeva", rekao je Jovičić.

7.39 Danas bez konferencije

Zbog Vaskrsa danas neće biti konferencije Kriznog štaba, ali će rezultati nvog testiranja biti objavljeni u 15 časova na sajtu Covid19.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track