PRIPREMITE SE ZA PAKAO U TRŽNIM CENTRIMA: Ulazak moguć samo pod OVIM USLOVIMA - nema klima uređaja!
Foto: Profimedia

Šoping bez klima- uređaja

PRIPREMITE SE ZA PAKAO U TRŽNIM CENTRIMA: Ulazak moguć samo pod OVIM USLOVIMA - nema klima uređaja!

Društvo -

U tržnim centrima, koji će se otvoriti 8. maja, ne treba koristiti centralnu klimatizaciju, jer ona povećava rizik transmisije virusa, neophodno je da se vodi računa o broju korisnika, bezbednoj distanci i korišćenju zaštitne opreme i sredstava, istakli su predstavnici Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19.

Većina građana je već navikla da u zatvorene objekte, radnje i javne ustanove, odlazi sa maskama i rukavicama, da vodi računa o bezbednoj distanci, kao i da sačeka na red za ulazak.

Ova pravila će važiti i prilikom kupovine u tržnim centrima. Stručnjaci naglašavaju da je, bez obzira na preporuke, najvažnije obaviti samoprocenu rizika.

Za zaposlene je obavezno korišćenje maski i rukavica i održavanje fizičkog razmaka. Objekti, odnosno, radne i zajedničke prostorije, kao i kompletna oprema moraju redovno da se dezinfikuju, a neophodno je i postavljanje dezobarijera. Ova pravila važe i za šoping-molove, kao i za druge zatvorene prostore.

Apoteke i prodavnice lanaca prehrambene robe, koje rade u okviru tržnih centara, bile su otvorene sve vreme i za njih nema nikakve promene u organizovanju posla.

Iz hipermarketa poručuju da nastavljaju da sprovode mere koje su i do sada. To podrazumeva, kako ističu, detaljnu dezifekciju prostora i korpi, kolica, rafova i ostalih predmeta. Zaposleni nose zaštitnu opremu i koriste dezifekcione gelove.

(Kurir.rs/Novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track