SRBI U EPICENTRU KORONE: Filip, Vuk i Uroš su mislili da će uživati na odmoru u Išglu ALI PREŽIVELI SU PAKAO
Foto: Kurir

JEDVA SE VRATILI

SRBI U EPICENTRU KORONE: Filip, Vuk i Uroš su mislili da će uživati na odmoru u Išglu ALI PREŽIVELI SU PAKAO

Društvo -

U austrijskom skijaškom centru Išgl korona virusom zarazili su se skijaši sa pet kontinenata, a nekoliko Srba boravilo je u tom zimskom centru na početku epidemije u Evropi. Kada se zaznalo za virus, u Išglu je nastao haos, Filip Nikolić, Vuk Bjelanović i Uroš Krstić su jedna na kraju stigli kući.

- U Išgl smo stiglis 10. marta preko Slovenije, sve je bilo u redu 3-4 dana, a onda je samo javljeno da je skijanje gotovo. Nama to nije delovalo ozbiljno, ali su posle dva sata bukvalno zaustavili sve žičare i naterali sve skijaše da se spuste u podnožje. To je urađeno da se ne bi stvarala gužva u gondolama u koje staje po sto ljudi odjednom, i ta smo shvatili da nešto zaista nije u redu, priča za Kurir Filip Nikolić.

foto: Kurir

On priča da im je prijatelj koji je došao da ih vrati u hotel, potvrdio da se nešto ozbiljno dešava, da je vojska na ulicama i da se sprema evakuacija mesta jer se zatvara cela Tirolska oblast.

Tada su svi zajedno požurili do hotela da se spakuju. Ubrzo su se putevi napunili hiljadama automobila kojima su turisti napuštali tu oblast, a videli su i brojna vozila Hitne pomoći.

- U jednom trenutku je bilo kao na filmu, nismo ni bili svesni koliko je situacija ozbiljna. Iz Išgla smo izlazili 7-8 sati, a za to vreme smo prešli samo pet kilometara. Svakom turisti su uzimani lični podaci iz pasoša i merena je temperatura. Na granci su bile ogromne gužve, svi auto putevi su bili zatvoreni a i tamo su nam merili temperaturu. Vojska je označila prelaze za pojedine zemlje, a na ulasku u Srbiju smo čekali 15 sati. Nakon svega, morali smo da provedemo 28 dana u kratantinu, priča Filip za Kurir.

Inače, do sada čak 5.384 osobe iz 55 zemalja tvrde da su se zarazili u Išglu i u manjoj meri u drugim skijaškim centrima pokrajine Tirol Sant Anton i Selden.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track