VANJA JE ŽIVEO SAMO SAT VREMENA: Majka zbog trudnoće ostala bez podrške roditelja, muža i posla ALI NIJE HTELA ABORTUS
Ilustracija, Foto: Shutterstock

potresno

VANJA JE ŽIVEO SAMO SAT VREMENA: Majka zbog trudnoće ostala bez podrške roditelja, muža i posla ALI NIJE HTELA ABORTUS

Društvo -

Sveštenik Zoran Lukić iz Brčkog ostavio je danas na Fejsbuku post koji će svakako izazvati velike polemike, ali priča koja stoji iza sahrane koja je danas obavljena, pokidaće i najtvrđa srca.

Njegov post prenosimo u celosti:

"Danas sam sahranio Vanju koji se rodio i umro nakon sat vremena. Nije imao ko da ga sahrani, od mame i njenog sina su se odrekli kako roditelji, tako i muž te je sve morala da preuzme na sebe. Trudnoća se razvijala komplikovano, virus je zahvatio dijete i beba se u majčinoj utrobi razvijala sa patologijom. Ljekari, roditelji i muž su je slali na abortus jer su znali da će se beba roditi i da će svejedno umrijeti, a mama je postupila kao prava hrišćanka, kao pravi čovjek! Ona je svima rekla: „kakvo god dijete da se rodi, ono je Moje, i ja ga neću ubijati. Ukoliko mu je suđeno da umre, Bog će ga uzeti.“ Ove riječi se nikome nisu dopale!

Ljekari su dolazili kod majke kući, grdili je i nagovarali da ubije djetence, a to je i logično jer je za porodilište smrtni slučaj loš pokazatelj, a za abortuse dobijaju još i nagradu od države.

No mama je bila nepokolebljiva!

Dolazila joj je i policija koju joj je poslalo ginekološko zbog toga što je ona ignorisala poziv ljekara da ode na abortus.

Mama je bila nepokolebljiva!

Otpustili su je sa posla jer joj ginekološko nije izdalo potvrdu o trudnoći. Mama je bila nepokolebljiva.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Muž ju je napustio, izdao je svoju ženu i ostavio u teškoj životnoj situaciji, narušio je zavjet koji je izgovorio i pred matičarem, rekavši joj: „to su tvoji problemi, rešavaj ih sama!“

Mama se držala i štitila je svoga Vanju. U tridesetoj nedjelji mama je rodila Vanju, a posle sat vremena njen sin je umro. Nismo na žalost stigli da ga krstimo.

Upokoji Bože mladenca Vanju!

Ovo je priča o pravim MAJKAMA.

Volite svoju djecu!"

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track