SKANDAL: Јutkina ćerka pretila čoveku koji ga je prijavio za pedofiliju?!
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

Nečuveno: JELIČIĆEVA NASLEDNICA KRENULA TATINIM STOPAMA

SKANDAL: Јutkina ćerka pretila čoveku koji ga je prijavio za pedofiliju?!

Društvo -

Strašno: Milica Jeličić, ćerka Milutina Jeličića, bivšeg čelnika Brusa, uputila pretnje preko Fejsbuka Draganu Vidojeviću, koji je njenog oca prijavio policiji zbog veza s maloletnicama i podvođenja

Milica Jeličić (30), ćerka Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, koji je optužen za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, pretila je bivšem ugostitelju Draganu Vidojeviću iz Brusa, saznaje Kurir.

Jeličićeva je Vidojeviću prošle nedelje uputila ozbiljne pretnje putem društvene mreže Fejsbuk, koje je on odmah prijavio nadležnom tužilaštvu u Brusu. Povod pretnjama je, po svemu sudeći, bila podrška Mariji Lukić. Vidojević je, inače, njenog oca Milutina Jeličića ranije prijavio nadležnima zbog veza s maloletnicama, ali i jer je devojčice podvodio drugim muškarcima, uključujući i bivšeg ministra Velimira Ilića (vidi okvir).

Odmah prijava

Dragan Vidojević je 9. juna 2020. podneo prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu zbog pretnji putem Fejsbuk stranice - poruke u inboksu, u koju je i Kurir imao uvid.

foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

- Danas sam putem poruke u inboks dobio poruke od osobe koja se predstavlja kao Milica Jeličić, a koje su preteće sadržine kako za mene, tako i za moju decu. U prilogu sam kopirao sadržaj poruka. Molim da Osnovno javno tužilaštvo reaguje po mojoj prijavi i proveri sve detalje i pretnje jer strahujem za svoju porodicu - naveo je Vidojević i citirao preteće poruke: „Je*aće tebi maloletnica mater, je l‘ znaš?“; „A imaš i sinove, hvala bogu, pa će i njima“; „A Denis (poznanik) tek će ti je*ati mater, hahah“; „Tek ćeš da osetiš kako šamara redom“.

Šta je povod

Vidojević u razgovoru za naš list kaže da nikad ranije nije imao komunikaciju s ćerkom Milutina Jeličića i da je ovo prvi put da mu se obratila. Povod za ovakvo skandalozno reagovanje Milice Jeličić verovatno je, dodaje, njegova objava na Fejsbuku - podelio je naslovnu stranu novina na kojoj se najavljuje nastavak suđenja Marije Lukić i Milutina Jeličića Jutke.

- Pošto sam objavio naslovnu stranu novina na kojoj je Marija Lukić, Milica Jeličić, ćerka Milutina Jeličića, uputila mi je pretnje. Pretnje su stigle od nje lično, s njenog profila. Odmah sam otišao u tužilaštvo i prijavio. Juče su me zvali iz policije da odem i dam izjavu. Plašim se za svoju bezbednost i bezbednost svoje dece. Imam tri sina, od kojih jedan i ne živi sa mnom, već u Nišu, a jedan je maloletan. U pitanju je ćerka Jutke, čoveka koji je toliko pokrao... Može da plati da nam neko naudi. Jutka, iako više nije predsednik opštine, još uvek drži celo mesto u šaci, on je glavni za sve - kaže Vidojević.

Milutin Jeličić nije bio dostupan na broj poznat redakciji.

Vidojević ga i ranije prijavljivao

JUTKA PLAĆAO MALOLETNICAMA

Vidojević je 2003. prijavio policiji da mu je Jeličić tražio da mu namešta devojčice od 15 godina.

- Jutka je sedeo u mom restoranu, pozvao me da izađem, što sam i učinio. Nudio mi je 500 maraka da sredim i izvedem u hotel „Zvezda“ maloletno žensko lice po imenu Ana, koja se tada nalazila kod mene u lokalu, kojoj ne znam prezime, a poznato mi je da je ista kasnije nestajala - stoji u Vidojevićevoj izjavi koju je dao u policiji, a on je pre nekoliko meseci u razgovoru za Kurir rekao da je „gledao kako Jutka devojčicama starim 15-16 godina daje pare“, ali i da je Velimiru Iliću nabacivao maloletnice.

Nije prvi put

VIDOJEVIĆ DOBIJAO PRETNJE OD JUTKINIH LJUDI

nače, ovo nije prvi put da Vidojević dobija pretnje od ljudi povezanih s Jeličićem.

- Nekoliko meseci pre izbijanja epidemije koronavirusa, u februaru 2020, pretili su mi Jutkini ljudi. I tada sam obavestio nadležne o svemu. Međutim, niko me više posle toga nije pozvao - dodaje on.

(Kurir.rs / Katarina Blagović / Foto:Nemanja Nikolić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja