Najnovije vesti

ekskluzivno

KORONA USKORO NESTAJE Nestorović otkrio za KURIR TV kada će se virus povući! Pre 10 dana DESILO SE NEŠTO NEVEROVATNO!

Društvo

Gost Kurir televizije bio je profesor dr Branimir Nestorović, koji je u emisiji Puls Srbije govorio o samom početku epidemije korona virusa u Srbiji. On je naglasio da se ne radi o drugom talasu virusa, a najveća misterija mu je što u poslednje vreme najčešće oboljevaju mladi ljudi.

- Ja očekujem da korona uskoro nestane. Recimo da će trajati najkasnije do sredine ili do kraja jula. I ovo nije drugi talas. Najpre treba virus da nestane u potpunosti, a tek onda sledi drugi talas na jesen ili zimu - rekao je Nestorović za Kurir televiziju.

On je istakao da je jedan od osnovnih problema period inkubacije.

- Zvaničan stav SZO je da je period inkubacije od 5 do 14 dana. Pre 10-ak dana se desilo nešto neverovatno, predsednica Svetske zdravstvene organizacije izjavila je da asimptomaski nosioci ne prenose virus. To je bio potpuni obrt - dodao je on.ž

- Meni ovo liči na drugi virus. Sada se zaražuju mladi, a ne stari. Zaista liči na drugi virus. Imate vi sada i druge uzročnike - objasnio je doktor Nestorović.

Doktor je objasnio da je virus verovatno ponovo stigao iz nekih inostranih zemalja.

- Ja mislim da je nama došao virus ponovo iz Švajcarske i Italije. Mislim da nam je došlo mnogo stranaca - istakao je on.

Smatra i da nema razloga za paniku jer su cifre i dalje male, ali je apelovao na građane da poštuju mere, posebno preporučenu distancu od 1,5 metara.

Kurir.rs

Foto printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...