U SUBOTU EKSKLUZIVNO NA KURIR TELEVIZIJI: Četvrt veka od stradanja u Srebrenici
Foto: Foto: Profimedia

Gosti Mladen Grujičić i Ćamil đuraković

U SUBOTU EKSKLUZIVNO NA KURIR TELEVIZIJI: Četvrt veka od stradanja u Srebrenici

Društvo -

U Memorijalnom centru u Potočarima u subotu se obeležava 25-godišnjica od stradanja Bošnjaka u Srebrenici, a ovim povodom u emisiji Kurir televizije "Usijanje" od 20 sati ekskluzivno će gostovati i suočiti mišljenja sadašnji načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić i bivši načelnik Ćamil Đuraković.

Načelnik Grujičić izjavio je uoči 25-godišnjice da je tom gradu potrebna istina, kao i politički kompromis u kome će se uvažavati i reč i glas Srba.

- Svakodnevno se pojavljuju dokazi koji negiraju sve ono što se dešavalo na onakav način kako se to prezentuje. Videćemo za nekoliko godina kako će se ta politika odvijati. Ja nisam prorok, niti znam šta će se dešavati - rekao je Grujičić.

Da podsetimo, 11. jula 1995. jedinice Vojske Republike Srpske pod komandom generala Ratka Mladića su u operaciji Krivaja zauzele Srebrenicu, gde je u to vreme bio stacioniran holandski UMPROFOR. Ovoj akciji prethodio je zločin bošnjačke vojske nad srpskim civilima u srebreničkom selu Zalazje, u selima u u opštini Bratunac, ali i u Podrinju.

Vlada Srbije je 31. marta 2010. donela Deklaraciju o Srebrenici, u kojoj govori o ovom događaju kao zločinu. Organizacioni odbor za obeležavanje 25-godišnjice od stradanja Bošnjaka u Srebrenici najavio je ranije da će ove godine komemoracija u Potočarima biti organizovana u posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

(Kurir.rs/J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track