U ČAČKU PREMINULA JOŠ 2 PACIJENTA: U Opštoj bolnici trenutno hospitalizovana 121 osoba, 10 na respiratoru
Foto: RINA

JEDAN OBOLELI TRANSPORTOVAN U BEOGRAD

U ČAČKU PREMINULA JOŠ 2 PACIJENTA: U Opštoj bolnici trenutno hospitalizovana 121 osoba, 10 na respiratoru

Srbija -

U Opštoj bolnici u Čačku koja je proglašena za kovid bolnicu trenutno je hospitalizovana 121 osoba, od čega je njih 10 priključeno na respirator.

U prethodna 24 sata jedna dve osobe su preminule, a jedna je transportovana u Beograd.

Kako kaže načelnik Infektivnog odeljenja čačanske bolnice Branko Jovanović, u protekla 24 sata obavljeno je 96 pregleda, od kojih je 10 primljeno u bolnicu po kriterijumima kovid pacijenata, a otpušteno je šest.

Epidemiološka situacija u čačanskoj bolnici ocenjena je kao uznemirujuća, stoga je Ministarstvo zdravlja tu zdravstvenu ustanovu proglasilo za kovid bolnicu, a pacijenti koji se trenutno u njoj nalaze, a nisu kovid pozitivni biće prebačeni na VMA i Klinički centar u Beogradu.

Ostali pacijenti koji budu imali potrebu za bolničkim lecenjem, pomoć će moći da dobiju u bolnici u Gornjem Milanovcu i na taj način dobijeno je još 150 mesta, prenosi Glas zapadne Srbije.

Šef Radnog tima za praćenje i širenje virusa korona na teritoriji grada Čačka Mihailo Luković rekao je da će u čačansku bolnicu u toku dana stići između 10 i 14 novih respiratora.

Prema njegovim rečima, narednih dana može se očekivati povećan broj osoba na respiratoru, kao i broj umrlih jer je to posledica bolesti.

"Međutim, ono što dolazi ima zaravnjen pik, koji će početi da opada. Očekujem da će krajem iduće nedelje biti zabeležen veliki pad broja zaraženih, jer je proglašenje vanredne situacije u Čačku dalo rezultate", naveo je Luković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track