IZDRŽI HEROJU! MIROSLAV POSLAO PREDSEDNIKU SNAŽNU PORUKU: Spasavao ljude 1999. i poplava, sad se bori za život s koronom
Foto: Printscreen

virus u srbiji

IZDRŽI HEROJU! MIROSLAV POSLAO PREDSEDNIKU SNAŽNU PORUKU: Spasavao ljude 1999. i poplava, sad se bori za život s koronom

Društvo -

Predsednika, kaže, poznaje već tri decenije i pruža mu bezrezervnu podršku u naporima koje ulaže u borbu protiv virusa korona

Miroslav Mlinar, koji je spašavao radnike RTS-a tokom NATO bombardovanja i učestvovao u evakuaciji oko 700 ljudi tokom poplava u Obrenovcu 2014. godine, ovih dana bori se sa virusom korona u Kliničkom centru Bežanijska kosa.

Mlinar je iz šok sobe, gde se trenutno nalazi četvrti dan, poslao poruku svim građanima da se čuvaju.

"Ova prokleta bolest je zaista nemilosrdna, čuvajte se molim vas, preklinjem vas, čuvajte se", poručio je Mlinar u snimku koji je sam zabeležio mobilnim telefonom.

Nakon 12 dana, kada se ponadao da je bolesti došao kraj, Mlinaru se stanje pogoršalo 13-og dana. Zahvaljujući policiji koja je pod rotacijom ispratila kola Hitne pomoći, Mlinar je na vreme stigao u službu Hitne pomoći gde su mu lekari pružili pomoć.

"Došao je taj prokleti 13. dan, stanje se pogoršalo, izgubio sam svest i hitno sam prebačen u bolnicu", priča Mlinar srećan zbog toga što prvi put posle četiri dana može da se javi svojoj deci, da je bolje i da vide gde im je tata.

I danas je imao, kako kaže, manji peh jer je zbog naprezanja od kašlja počeo da iskašljava krv ali, na sreću, i to se brzo saniralo i u trenutku dok snima video oseća se dosta bolje. Koliko virus korona neugodnosti prouzrokuje pokazuje i to što mu je pukla arterija na ruci, koja je sada, priča, sva natečena, a infuzija se sva rasula ispod kože. Mlinar hranu prima isključivo preko infuzije, a s obzirom da se u šok sobi, navodi, ne pomeraju iz kreveta.

Veliku zahvalnost duguje medicinskim sestrama, bez kojih, kaže, ne zna kako bi bilo obolelima, dodajući da mu je cimer Neša za četiri dana bio jedini prozor u svet. Međutim, i njegovom cimeru se stanje prethodne večeri pogoršalo i, kako priča Mlinar, bilo mu je jako teško.

Doktori su ga stavili na respirator, a kako priča Mlinar, umirao je satima.

"Ali, hvala Bogu, u toku dana se stanje poboljšalo i sada je i on dosta bolje", kaže Mlinar sa vidnim olakšanjem.

Nažalost, upoznat je i sa tim da je jedan pacijent iz susedne sobe preminuo i priča kroz suze da mu je bio imenjak, zvao se isto Miroslav, ali da nije imao sreće, kao on i njegov cimer. Još jednom, vidno potrešen, poziva sve građane da se čuvaju i da slušaju preporuke Kriznog staba, Vlade, predsednika Aleksandra Vučića, napominjući da to svi čine bez obzira da li ga vole ili ne.

Predsednika, kaže, poznaje već tri decenije i pruža mu bezrezervnu podršku u naporima koje ulaže u borbu protiv virusa korona bez obzira što je, kako sam dodaje, ogorčen na neke ljude iz njegovog okruženja.

"Čuvaj se Aco, molim te čuvaj se, sve što bih ovog časa poželeo sebi, svom sinu Stefanu, Anastasiji, želim tebi i tvojoj deci. Čuvajte se", poručuje Mlinar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Facebook Miroslav Mlinar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track