DVA POKLONA U KURIRU! U sredu, 19. avgusta, poklanjamo ikonu PREOBRAŽENJE HRISTOVO sa zlatotiskom i SASOMANGE OGLASNIK
Foto: Promo

OBELEŽAVAMO PREOBRAŽENJE GOSPODNJE

DVA POKLONA U KURIRU! U sredu, 19. avgusta, poklanjamo ikonu PREOBRAŽENJE HRISTOVO sa zlatotiskom i SASOMANGE OGLASNIK

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u sredu, 19. avgusta, obeležavaju Preobraženje Gospodnje, posvećeno sećanju na događaj kada je Isus Hrist na gori Tavor u prisustvu Mojsija i proroka Ilije najavio nebesku snagu nove vere i svoju ulogu cara nad carevima, koja nadilazi starozavetne zakone i proroke. Tim povodom dnevne novine Kurir vam poklanjaju DVA POKLONA: ikonu Preobraženje Hristovo sa zlatotiskom i molitvom i dodatak SASOMANGE oglasnik koji standardno poklanjamo svake srede.

U pravoslavnim hramovima blagosilja se novi rod grožđa, koje se prema običajima prvi put jede na današnji dan. U narodu se veruje da se 19. avgusta priroda preobražava, leto se bliži kraju.

Uvreženo je i mišljenje da se na Preobraženje i nebo, u gluvo doba noći, tri puta preobražava, te da ko to vidi i drugom obelodani - izgubiće razum.

U poklon dodatku Sasomange oglasnik naći ćete više od 500 odabranih malih oglasa na 16 strana. Čekaju vas oglasi za prodaju ili kupovinu i izdavanje nekretnina, automobila, mobilnih telefona i tableta, opreme za računare, mašina i alata, i mnogi drugi.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track