Najnovije vesti

VULIN O ELITNOJ PADOBRANSKOJ BRIGADI VS: Oni su u stanju da izvrše zadatke bilo kada i bilo gde
Foto: Zorana Jevtić

pohvala ministra odbrane

VULIN O ELITNOJ PADOBRANSKOJ BRIGADI VS: Oni su u stanju da izvrše zadatke bilo kada i bilo gde

Društvo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je 63. padobranska jedinica u stanju da dejstvuje u bilo kojim vremenskim uslovima, u bilo koje doba dana ili noći, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

On je posle izvedene taktičke vežbe sa bojnim gađanjem padobranske čete 63. padobranske brigade u Vojnom kompleksu "Međa" naveo da je, zahvaljujući odluci predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uđe u projekte "1500" i "1500+", 63. padobranska jedinica opremljena najsavremenijim sredstvima kojim mogu da dejstvuju u bilo koje doba dana i noći, kojima mogu da izvršavaju sve svoje zadatke.

"Pripadnici 63. padobranske brigade su u stanju da nanesu udarce neprijatelju bilo kad i bilo gde. Gde god se naredi i gde god je potrebno oni su u stanju da se tamo i nađu i da izvrše baš svaki zadatak", rekao je Vulin.

Kapetan prve klase Ivan Janković iz ove brigade rekao je da je izvedena taktička vežba sa bojnim gađanjem po temi "padobransko diverzantski tim u izvođenju prepada na jedan od elemenata borbenog rasporeda neprijatelja".

"Cilj ove vežbe bio je da se pripadnici timova obuče u izvršenju prepada, kao i da se komandiri obuče u upravljanju i komandovanju timom prilikom borbenih zadataka i izvršenja prepada. Ovakva vežba jedan je od kompleksnijih vidova obuke, naročito u noćnim uslovima", rekao je Janković.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...