Ja sam najmlađi kockar u Srbiji!
Foto: KURIR

Ispovest V. A. (17)

Ja sam najmlađi kockar u Srbiji!

Društvo -
Tri godine sam zavisnik. Prokockao sam očeve pare i mamino zlato. Jedina želja mi je da vratim dugove i da više nikad ne kročim u kladionicu

BEOGRAD - Da se kladimo?!Živeo sam za trenutak kada ću da uđem u kladionicu, a sad bih dao sve na svetu da nikada tamo nisam ni kročio. Ne možete ni da zamislite u šta se pretvorio moj život. Izgubio sam para i para, i sad ne znam na koji način da ih vratim. U glavi mi je samo bilo od koga i kako da nađem pare.Ovako je za Kurir počeo svoju ispovest V. A. (17), gimnazijalac iz Beograda, koji je već tri godine zavisnik od kocke. On ni sam ne zna koliko je novca prošlo kroz njegove ruke, ali je siguran da je mnogo više izgubio nego što je dobio. Prokockao je očeve pare, mamino zlato, sve što mu je bilo dostupno. Danas ima samo jednu želju - da vrati dugove i da se potpuno izleči.- Prvo sam počeo da ulažem siću, a onda sve više i više. Sve dok nisam dobio 76.000 dinara. Kada sam dobio taj novac, osećao sam se moćno i mislio sam da ću stalno dobijati. Uzeo sam 1.500 evra od svojih roditelja, koje odvojili za naše letovanje, i kockao dok nisam potrošio zadnji dinar. Kada više nisam mogao da uzimam iz kuće, počeo sam da pozajmljujem sa strane. Tada sam zapravo shvatio da imam problem, ali sam i dalje nastavljao da se kladim. Nekoliko puta sam igrao rulet. To je začarani krug. Kad jednom uđeš u svet kocke, teško da možeš da se iščupaš - priča V. A., koji se trenutno nalazi na lečenju u SOS centru za odvikavanje od kocke.- Dva meseca sam na lečenju. Bolje se osećam, ali nisam potpuno izlečen. Prijaju mu razgovori i terapije. Ipak, kad izađem iz kuće ne smem da nosim novac, jer ne znam da li ću u nekom trenutku poželeti da svratim u kladionicu. Ostalo mi je još 600 evra duga. Kad to vratim, počinjem nov život - kaže V. A. koji veruje da je najmlađi ili jedan od najmlađih kockara u zemlji.

Jelena Manojlović
Jelena Manojlović

SOS centar: Roditelji traže pomoćJelena Manojlović iz SOS centra za odvikavanje od kocke kaže da zabrinjavaju podaci o tome koliko maloletnika zavisnih od kocke ima u našoj zemlji.- Neverovatno je da u našoj zemlji maloletnik može da uđe u kladionicu i odigra tiket. Odlučila da otvorim ovaj centar jer se niko ne bavi lečenjem ove vrste poroka. Sada imam osmoro pacijenata i nadam se da će svi odavde izaći izlečeni. Roditelji su ti koji zovu i traže pomoć, jer njihovo dete ima problem - kaže Jelena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track