Najmlađi oficiri pred vrhovnim komandantom Vojske Srbije

SVEČANA PROMOCIJA Vučić: Dragi kadeti, Srbija je ponosna na vas i svoju vojsku! Jedna je jedina otadžbina Srbija

Društvo -

Vučić je naglasio da mu ove reči koje govori nisu napisane u govoru i da želi da kaže da će VS štititi vojnu neutralnost Srbije i to ne onu na papiru nego stvarnu jer za sve nas postoji samo jedna jedna strana i otadžbina a to je Srbija! Ogovorićemo svakom ko se drzne, zato ćemo ljubomorno čuvati svoju neutralnost...

BEOGRAD - Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije počela je danas u 11 časova u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

foto: Tanjug Printscreen

Uz taktove koračnice Pozdrav komandantu i početne taktove Marša na Drinu, predsednik Republike Aleksandar Vučić izvršio je smotru kadeta, pozdravio ih na šta mu je iz stotine grla gromko odgovoreno zdravo posle čega je uz himnu Bože pravde počela svečanost uz dozvolu vrhovnog komandanta oružanih snaga Vojske Srbije.

Himnu je otpevao operski pevač Oliver Njego koji je potom uz pratnju vojnog ansambla izveo i numeru "Ovo je Srbija". U programu su čitani i odlomci iz knjige "Solunci govore" o našim junacima iz Velikog rata koji su ganuli prisutne. Svečanost je završena dirljivo - uz bacanje šapki, zagrljaje i poljupce, naravno sve uz poštovanje epidemioloških mera, naredbu voljno i Marš na Drinu!

1 / 31 Foto: Tanjug Printscreen

Svečanosti prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministri, predstavnici SPC koje je uz vrh VS predsednik i vrhovni komandant pozdravio u svom govoru uz najmlađe oficire VS.

Govor vrhovnog komandanta VS

- Srbija je ponosna na svoju vojsku, na svoje oficire i vojno školstvo - rekao je Vučić u svom pozdravnom govoru kadetima kojima se obratio sa dragi kadeti rekavši da je poslednjih godina urađeno mnogo toga i kada je reč o statusu, novim zgradama, njihovom boljitku, popularnosti odlaska u vojsku, gde se VS vidi kao budućnost, mesto za pristojan život za sebe i porodicu.

Vučić je dodao da ove reči nisu napisane u njegovom govoru i da želi da kaže da će VS štititi vojnu neutralnost Srbije i to ne onu na papiru nego stvarnu jer za sve nas postoji samo jedna jedna strana i otadžbina a to je Srbija!

- Ogovorićemo svakom ko se drzne zato ćemo ljubomorno čuvati svoju neutralnost - dodao je Vučić i naglasio da želi da se zahvali i roditeljima koji su dali ovakve junake i junakinje svojoj otadžbini Srbiji.

1 / 13 Foto: Tanjug Printscreen

Ove godine promocija novih potporučnika Vojske Srbije, zbog situacije sa korona virusom održava se u krugu Vojne akademije, umesto ispred Skupštine Srbije, kako je to bilo prethodnih godina. Svečanost se održava u kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici.

Pogledajte nalete vazduhoplova Vojske Srbije...

1 / 13 Foto: Tanjug Printscreen

Vučić najboljim mladim oficirima uručio pištolje sa posvetom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas priznanja najboljima među najmlađim oficirima Vojske Srbije, koji danas dobijaju svoje prve činove. Pištolje sa posvetom, predsednik je uručio najboljima u rangu, potporučnicima Ognjenu Zlatiću, Anđeli Bigojević i Mladenu Živkoviću sa Vojne akademije i Haži Miodragu Mladenoviću sa VMA. Prvi u rangu potporučnik Ognjen Zlatić rekao da su srećni što su imali priliku i privilegiju da stiču obrazovanje na Vojnoj akademiji, ali i da završetak školovanja za njih predstavlja novi početak. "Nećemo stati, idemo dalje u nove pobede, kao ponosni oficiri Vojske Srbije", rekao je Zlatić. Potpukovnik Srđan Duman pročitao je ukaz predsednika Republike o proizvođenju u čin potporučnika kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Dići ćemo plate i standard pripadnika Vojske Srbije

Vučić je izjavio posle promocije najmlađih oficira VS, da će država podići plate i standard pripadnika vojske, kao i da će im obezbediti jeftine stanove i uslove da mogu da stvaraju porodicu i to u vreme kada se u celom svetu zbog korona virusa smanjuju primanja i gde je velika nezaposlenost.

"Želimo da osiguramo vašu budućnost. Srbija mora da brine o sebi, jer ne možemo da očekujemo da će neko umesto nas da se bori ako budemo napadnuti. Zato moramo da ojačavamo vojsku najsavremenijim sredstvima i obučavamo na najmoderniji način", naveo je Vučić. Zahvalio je mladim oficirima, ali i njihovim roditeljima što su odgajili takve junake. Čestitam vam veliki uspeh i ulazak u naše jedinice i želim da vas dodatno obavežem na težak posao u budućnosti - živela Srbije, poručio je predsednik Vučić.

"U danasnjem svetu nesigurnosti i izazova i nepredvidivosti, Srbija mora da ima jaku vojsku i koja će sa ponosom i odvažnoću i smelošću da štiti Srbiju i čuva vojnu neutralnost Srbije.

(Kurir.rs/SĐP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track