POPOVIĆ IVKOVIĆ: Tepić kreira lažnu aferu, to ne želimo da dozvolimo!
Foto: Youtube printscreen

Državna sekretarka MUP Srbije

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Tepić kreira lažnu aferu, to ne želimo da dozvolimo!

Društvo -

Biljana Popović Ivković kaže da je Marinika Tepić juče došla ispred MUP povodom prebijanja u Novom Sadu s namerom da ponizi policijske službenike

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić došla je ispred MUP povodom nedavnog slučaja prebijanja u Novom Sadu s namerom da ponizi policijske službenike i obesmisli rad policije, izjavila je juče državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković i pokazala službene beleške, koje osporavaju tvrdnje koje je ranije iznela Tepićeva.

Popović Ivković je na vanrednoj konferenciji istakla da „glavna glumica Dragana Đilasa ponovo iznosi laži“, kao i da se ceo slučaj politizuje i kreira nova lažna afera.

- To ne želimo da dozvolimo, o svemu postoje službene beleške - rekla je sekretarka i objasnila hronologiju događaja, u kojem je Ivan Kontić u Novom Sadu zverski pretukao M. M. (28).

Traže ga zbog prebijanja mladića Ivan Kontić
Traže ga zbog prebijanja mladića Ivan Kontićfoto: privatna arhiva

Popović Ivković je rekla da se nasilje dogodilo 24. avgusta, pola sata posle ponoći, i da je nakon toga pretučeni mladić otišao kući, a da se u KC Vojvodine javio u prepodnevnim satima, kada je i policija obaveštena.

- Policija je odmah reagovala i obišla pretučenog, ali on tada nije dao informacije o događaju i napadačima - rekla je i dodala da je policija obavestila nadležno tužilaštvo i da je počela istraga.

Ona je pokazala i belešku od 27. avgusta, koja pokazuje da je policijski službenik telefonski razgovarao sa žrtvom i pozvao ga da dođe u policiju da da izjavu, što mladić ni tada nije prihvatio, kao i da se on pojavio u policiji tek 2. septembra u pratnji advokata.

- To su scene nasilja koje se ne tolerišu. Kreatori lažnih afera su ovo jedva dočekali - rekla je Popović Ivković i dodala da je Sektor unutrašnje kontrole MUP uključen i da će biti ispitano da li je postupano u skladu sa zakonom.

Kurir.rs/ Foto: Ana Paunković, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track