MILORAD DODIK ISPROZIVAO BIVŠEG PREDSEDNIKA Tadiću, samo se magarac ne menja. Ne ponižavaj se
Foto: Ana Paunković

MILORAD DODIK ISPROZIVAO BIVŠEG PREDSEDNIKA Tadiću, samo se magarac ne menja. Ne ponižavaj se

Politika -

Srpski član Predsedništva BiH uputio pismo nekadašnjem šefu države u kojem je naveo da je iznenađen njegovom transformacijom

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obratio se bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću otvorenim pismom, u kome je naveo da ga je jedva prepoznao kada ga je video i čuo na jednoj bosanskohercegovačkoj televiziji, te da ga je nekad smatrao prijateljem, a sada je samo čovek koji se ponižava.

Povod za ovakvo Dodikovo obraćanje bilo je Tadićevo gostovanje na Fejs televiziji. Tadić je Dodikovu politiku ocenio kao „populističku“, a sve sa ciljem opstanka na vlasti, a naveo je i da nikad ne bi potpisao sporazum u Vašingtonu, kao i da Aleksandar Vučić igra „opasnu igru“ kada je reč o teritorijalnom integritetu BiH.

foto: Youtube prtscr / RTRS

Dragi Borise...

- Moram da priznam da sam te jedva prepoznao videvši i čuvši te na sarajevskoj Fejs televiziji. Zapitao sam se da li ovo govori čovek s kojim sam nekada vodio duge i ozbiljne razgovore o Republici Srpskoj, Srbiji, regionu, o neprincipijelnom ponašanju međunarodne zajednice. Dragi Borise, nisam mogao da te prepoznam jer ne verujem da ni sam sebe prepoznaješ nakon transformacije koju si doživeo. Ja sam ostao isti, Mile, Srbin Krajišnik, nikad bosanski Srbin, iz Laktaša, iz Republike Srpske, koja te kao predsednika Srbije rado dočekivala - naveo je Dodik u otvorenom pismu i dodao:

- Dragi Borise, ti si bio šef jedne ozbiljne države, koja ne zaslužuje da je njeni predsednici, pa bili i bivši, izlažu poniženjima. Šta može naterati nekadašnjeg predsednika Srbije da s bošnjačke televizije tako govori o RS i njenim predstavnicima. Verujem, Borise, ozbiljna nevolja. Ako se ta nevolja zove žal za foteljom, odakle si voljom naroda izbačen na izborima, onda za tu nevolju nemam razumevanje, jer i od tvog i od mog političkog mandata važnije su Srbija i RS i naš narod.

U šoku

Dodik je naveo i da je šokiran Tadićevom izjavom da će preispitati svoj stav o navodnom genocidu u Srebrenici.

- Kažeš: „Dodik se menjao.“ Kod nas, Borise, kažu da se samo magarci ne menjaju - navodi Dodik u pismu.

Kurir.rs/ K. B. Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track