Najnovije vesti

5 MEDALJA ZA NAŠE KLINCE, POKIDALI NA RUSKOJ OLIMPIJADI: Zlato za Dobricu, srebro za Jovana i Vukašina, bronza za Miloša i Uroša
Foto: IMO 2020 printscreen

U ekipnom plasmanu Srbija 25. u konkurenciji 105 zemalja

5 MEDALJA ZA NAŠE KLINCE, POKIDALI NA RUSKOJ OLIMPIJADI: Zlato za Dobricu, srebro za Jovana i Vukašina, bronza za Miloša i Uroša

Društvo

Pohvalu je dobio Jovan Arizanović, učenik Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu 

BEOGRAD - Ekipa Društva matematičara Srbije je na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi osvojila pet medalja - jednu zlatnu i po dve srebrne i bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojio je učenik Matematičke gimnazije Dobrica Jovanović, koji je osvojio 32 poena. Srebrna medalja je dodeljena Jovanu Toromanoviću i Vukašinu Mihajloviću, takođe učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu.

Bronzanu medalju dobili su Miloš Milićev i Uroš Colović, koji takođe pohađaju Matematičku gimnaziju u Beogradu. Pohvalu je dobio Jovan Arizanović, učenik Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu. U ekipnom plasmanu ekipa Srbije je zauzela 25. mesto u konkurenciji 105 zemalja.

Ovogodišnja, 61. međunarodna matematička olimpijada održava se od 19. septembra do 28. septembra. Formalni domaćin olimpijade je Rusija, tačnije Sankt Peterburg, ali se samo takmičenje odvijalno putem interneta.

U Srbiji, lokalna organizacija je poverena Društvu matematičara Srbije, a takmičenje je održano u prostorijama Matemetičkog fakulteta u Beogradu.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...