Najnovije vesti

DR ĐERLEK O VAKCINAMA: Značajno da se građani vakcinišu protiv gripa, evo koliko doza imamo
Foto: Printscreen Pink

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja

DR ĐERLEK O VAKCINAMA: Značajno da se građani vakcinišu protiv gripa, evo koliko doza imamo

Društvo

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je jutros da je ove godine izuzetno značajno da se građani Srbije vakcinišu protiv sezonskog gripa.

"Imamo dovoljne količine vakcina za sada. Stiglo je oko 345 hiljada doza četvorovalentne vakcine, a na Torlaku je proizvedeno oko 200 hiljada. Distribucija po zdravstvenim ustanovama širom Srbije počela je juče i verujem da će do sutra biti završena", rekao je dr Đerlek za Pink.

On je ocenio da su građani Srbije ove godine posebno zainteresovani da budu vakcinisani protiv sezonskog gripa, kako oni kojima je neophodna obavezna imunizacija, tako i oni koji žele da se vakcinišu radi prevencije.

"Zdravstvene ustanove Srbije su nam uputile zahtev da u slučaju potrebe u najkraćem roku budemo u stanju da obezbedimo dodatne količine vakcina protiv sezonskog gripa, što upućuje na zaključak da su građani Srbije u ovoj godini pandemije korona virusa, izuzetno zainteresovani da se vakcinišu protiv sezonskog gripa", rekao je Đerlek.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...