Najnovije vesti

DIREKTORKA BATUTA: Nagli skok broja zaraženih, bolnice se brzo pune! Apel građanima da se pridržavaju mera
Foto: Printscreen TV Pink

sve opcije se razmatraju

DIREKTORKA BATUTA: Nagli skok broja zaraženih, bolnice se brzo pune! Apel građanima da se pridržavaju mera

Društvo

U Srbiji je došlo do naglog porasta broja zaraženih u ovoj i prethodnoj nedelji, kaže direktorka Instituta za javno zdravlje Batut Verica Jovanović i dodaje da se bolnički kapaciteti pune veoma brzo.

Ona je za navela da oko 15 odsto svih novozaraženih pacijenata zahtevaju bolničko lečenje. Napominje da je najveći broj zaraženih u Beogradu.

"Apelujemo na sve građane da se pridržavaju mera, da nose masku, održavaju distancu. Virus se lako prenosi sa osobe na osobu, veoma je podmukao, ne pokazuje da je prisutan u organizmu", navela je ona.

Upitana da li se razmatra uvođenje zabrane kretanje i vanredno stanje, Jovanović je kazala da se sve opcije razmatraju i naglasila da bi sve donete mere, ukoliko bi se primenjivale u potpunosti, bile dovoljne.

Govoreći o situaciji u školama, Jovanović je navela da je od početka školske godine kod 313 učenika registrovan kovid-19.

''Mali broj dece je grupisan u odeljenjima. Skoro sva deca su u porodici zaražena, van škole'', pojasnila je Jovanović.

Ona je kazala da se najviše zaražavaju mladi između 30 i 50 godina i još jednom podvukla da je važno na vreme se javiti lekaru, sa simptomima povišene temperature i otežanog disanja.

(Kurir.rs/ Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...