SHVATITE DA VIŠE NEMA VREMENA: Kon nikada ranije nije objavio ovako DRAMATIČNU PORUKU! Samo nam jedno PREOSTAJE
Foto: Beta Milan Obradović, Printscreen Facebook

teška situacija

SHVATITE DA VIŠE NEMA VREMENA: Kon nikada ranije nije objavio ovako DRAMATIČNU PORUKU! Samo nam jedno PREOSTAJE

Društvo -

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon danas je ponovo objavio alarmantnu poruku na svom profilu na Fejsbuku.

- Šta može država da uradi? Da shvati da nema više vremena... Šta može pojedinac da uradi? Da izbegne zaražavanje. Šta mogu zdravstveni radnici da urade? Da izdrže. Moramo da usporimo virus - napisao je Kon.

Upozorenje je stiglo nakon izuzetno teške nedelje za Srbiju u kojoj su svakodnevno padali crni rekordi po broju novozaraženih i preminulih.

Na poslednjoj sednici Krizni štab je razmatrao uvođenje novih mera, a posebno onih koje se odnose na kafiće i klubove, za koje stručnjaci navode da su najpogodniji za prenošenje i širenje virusa.

Kako skraćivanje rada kafića ima ekonomske implikacije konačna odluka nije doneta odmah već se donošenje novih mera očekuje sutra.

Kon smatra da su dve nedelje strogih mera najefikasnije.

- Moramo da zaustavimo virus i njegov prenos, to može tako što se uskrate kontakti, a to je opet moguće samo novim merama. Nisu donete mere. Predsednica Vlade je rekla da nas je dobro čula i da će još razmisliti. Sad smo još na nekom premišljanju - rekao je prethodno Kon.

Prema njegovim rečima, jasno je da moraju da se spreče kontakti, što se pre svega odnosi na noćne klubove i "mesta gde se dugo sedi i razgovara". Najbolje bi bilo, kako kaže, doneti meru zabrane rada noćnih klubova, a rezultati pooštrenih mera mogli bi da se vide za dve nedelje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track