sve mere treba da se poštuju

MINISTAR ZDRAVLJA NAJAVIO: Danas Selters, sutra i Koviljača u kovid sistemu, situacija u Beogradu najteža KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio da će od danas cela banja Selters biti pretovrena u kovid sitem, a od sutra i banja Koviljača.

On je rekao da je situacija u Beogradu najteža i da su svi raspoloživi kapaciteti pretvoreni u kovid, kao i u Srbiji.

Lončar je na konferenciji za novinare ponovo apelovao na sve građane da poštuju mere, kako bi se sačuvali zdravlje i žvoti, i omogućilo da se svakom pacijentu kom je potrebno omogući bolničko lceje i terapija.

Istovremeno je zahvalio svim zdravstvenim radnicima, lekarima, sestrama, pomoćnom osoblju, svima u medicinskim ustanovama, na njihovom radu i angažovanju, jer su uspeli da sačuvaju zdravstveni sistem i da ne dozvole da i zaraženi moraju da rade, kao sto je to slučaj u nekim dugim zemljama.

Oni će imati podršku kao i do sada, rekao je Lončar, ali je upozorio da nema neograničenih kapaciteta nigde u svetu, pa ni u Srbiji.

Objasnio je da se korona neće zaustaviti za 15 dana, ali da su mere donete kako bi se na dve nedelje zaustavio najveći rizik koji se dešavao u večernjim satima i da se zaustavi prenošenje.

I u toku dana sve mere moraju da se poštuju, ukazao je Lončar i dodao da će sada biti dovoljno komunalnih milicajaca koji će da kontrolisu.

"Želimo da spasemo zdravlje, živote i zdravstveni sistem", poručio je ministar Lončar i naveo da nam on treba i u budućnosti i da će brzo biti vraćen u normalne tokove.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track