VERNICI PALE SVEĆE U SABORNOJ CRKVI: Telo patrijarha biće uneto pre početka liturgije u 9.00 sati, gde će biti održan i pomen
Foto: Ana Paunković

ispraćaj

VERNICI PALE SVEĆE U SABORNOJ CRKVI: Telo patrijarha biće uneto pre početka liturgije u 9.00 sati, gde će biti održan i pomen

Društvo -

U Sabornu crkvu, gde će sutra ujutru biti izloženo telo patrijarha Irineja, danas posle podne ulazio je veliki broj vernika koji su palili sveće i prisustvovali večernjoj službi uoči slave te crkve.

Pored vernika ispred Saborne crkve i Patrijaršije koja se nalazi prekoputa bio je okupljen i veliki broj novinarskih ekipa, međutim, niko od crkvenih zvaničnika nije želeo da daje izjavu za medije.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

U telefonskom razgovoru starešina Saborne crkve protojerej stavrofor Petar Lukić potvrdio je da će telo patrijarha biti uneto u tu crkvu nešto pre početka liturgije u 9.00 časova gde će biti održan i pomen.

foto: Ana Paunković

On je rekao da će vernici i građani moći tom prilikom da se oproste od upokojenog patrijarha, 45. poglavara SPC. Nakon toga, u toku dana biće preneto u Hram Svetog Save na Vračaru, gde će vernici imati priliku da se oproste od njega, dodao je Lukić.

Patrijarh Irinej biće sahranjen u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru u nedelju, nakon svete liturgije za upokojene, koja će biti služena od 9.00 časova i opela koje će potom biti održano.

foto: Ana Paunković

Patrijarh Irinej preminuo je rano jutros u Vojnomedicinskoj ustanovi na Karaburmi odakle je njegovo telo izneto posle podne u pratnji lekara i zdravstvenih radnika te ustanove koji su mu u "špaliru" isped glavnog ulaza na taj način odali poštu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track