Najnovije vesti

KURIR SAZNAJE! FAJZER I BIONTEK DANAS PREDAJU ZAHTEV SRPSKOJ AGENCIJI ZA LEKOVE: Traže dozvolu za registraciju vakcine u Srbiji!
Foto: EPA, BIONTECH SE

NA VEST DA SU BRITANCI ODOBRILI FAJZEROVU VAKCINU

KURIR SAZNAJE! FAJZER I BIONTEK DANAS PREDAJU ZAHTEV SRPSKOJ AGENCIJI ZA LEKOVE: Traže dozvolu za registraciju vakcine u Srbiji!

Društvo

Kompanije Fajzer (Pfizer) i Biontek (BioNTech) danas će predati srpskoj Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) neophodnu dokumentaciju za registraciju ove vakcine i u Srbiji, ekskluzivno saznaje Kurir!

Ovo je, kako saznajemo, dogovoreno na jučerašnjem sastanku koji su predstavnici ove kompanije imali sa predsednicom Vlade Anom Brnabioć i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

foto: EPA, BIONTECH SE

Velika Britanija je danas, kako je prethodno saopšteno, postala prva država na svetu koja je odobrila upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanija Fajzer i Biontek i najavila da će one moći da se koriste od početka sledeće sedmice.

- Vlada je danas prihvatila preporuku Agencije za lekove i zdravstvene proizvode i odobrila upotrebu vakcine kompanija Fajzer i Biontek", saopšteno je iz britanske vlade - preneo je Rojters.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...