Najnovije vesti

NEĆEMO IZDRŽATI POVRATAK NAŠIH GRAĐANA IZ INOSTRANSTVA: Doktor Kon upozorava na predstojeće praznike MORAMO HITNO DA IH ODVRATIMO
Foto: Printscreen RTS

stanje i dalje teško

NEĆEMO IZDRŽATI POVRATAK NAŠIH GRAĐANA IZ INOSTRANSTVA: Doktor Kon upozorava na predstojeće praznike MORAMO HITNO DA IH ODVRATIMO

Društvo

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon očekuje već sledeće nedelje manji broj novoobolelih, ali to prema njegovim rečima neće ići ravnomerno u celoj zemlji jer se virus širio različito.

- Treba računati da će ovo dugo trajati - rekao je Kon.

Epidemiolog očekuje već sledeće nedelje manji broj novozaraženih u Beogradu jer već drugu nedelju nema povećanja. Ipak to neće mnogo promeniti tešku situaciju u celoj zemlji jer se virus u pojedinim delovima tek rasplamsava.

Slično će biti i za predstojeće praznike.

- Za praznike će situacija biti teška jer će pritisak na bolnice biti i dalje veliki. Mere će biti na snazi dok god to bude trebalo. Lično mislim da bi mogle da budu i oštrije - rekao je Kon za RTS.

Kad je reč o našim građanima koji žive u inostranstvu, Kon kaže da treba sve učiniti da se odvrate od dolaska u zemlju.

- Ako dođe isti broj kao za Uskrs mi nećemo to izdržati. Sistem nije pukao, ali je već prenapregnut i situacija je izuzetno teška - rekao je Kon.

Kad je reč o vrtićima i nižim razredima osnovne škole, Kon kaže da je situacija stabilna.

- Bilo je vrlo malo prenosa virusa među decom. Iako imamo sada da i nastavnici obolevaju to nije bilo na radnom mestu - rekao je Kon.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...