Najnovije vesti

MATEMATIČKI MODEL

PROFESOR KOČOVIĆ: I dalje ćemo imati rast broja zaraženih u Srbiji, a evo kada izlazimo iz CRNE kovid zone! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 22.497, a od toga je registrovano 7.782 novozaraženih. Nažalost, umrlo je 69 ljudi, a na respiratorima je 270 pacijenata.

Na snagu su stupile i nove, oštrije mere, koje važe 15 dana.

"Srbija je ušla u takozvanu crnu korona zonu sa više od 1.000 zaraženih u poslednjih 14 dana na 100.000 stanovnika", izjavio je prof. Petar Kočović na Kurir televiziji.

Profesor Kočović upozorava da istovremeno brojke ni u Evropi nisu naivne, iako dolazi do pada - jer je između 300 i 500 novozaraženih na 100.000 stanovnika visok stepen da bi se relaksirale mere.

Govoreći o najnovijim analizama i prognozama naveo je da će broj inficiranih korona virusom u Srbiji u narednom periodu nastaviti da raste.

"U Evropi pada broj zaraženih, ali ne i u Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Ukrajini, Litvaniji, Letoniji i Švedskoj" .

Profesor Kočović preko matematičkog modela, koji se stalno usavršava, već mesecima unazad prati razvoj pandemije korone u našoj zemlji.

"Srbija je imala dva predaha od 6. marta naovamo, neke zemlje su imale jedan, a neke nijedan. Te zemlje koje nisu imale nijedan predah su u okruženju: Severna Makedonija, Bugarska i Rumunija gde broj obolelih stalno raste. Model nije tipičan, trendovi nisu tipični za sve zemlje", dodao je prof. Kočović.

On je istakao da je u svetu počeo da opada broj zaraženih, a kako je rekao zahvatiće i Evropu.

Kad je Srbija u pitanju, profesor Kočović nam je otkrio kada ćemo izaći iz takozvane “crne kovid zone”.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV  

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...