PREMIJERKA BRNABIĆ: Imaćemo vakcinu među prvima, a bolnica u Batajnici nas je spasla
Foto: Pink Printscreen

pregovori se vode sa svim proizvođačima

PREMIJERKA BRNABIĆ: Imaćemo vakcinu među prvima, a bolnica u Batajnici nas je spasla

Društvo -

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovila je danas da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koje će imati vakcinu protiv korona virusa i dodala da se očekuje da će to biti do kraja ove godine.

Gostujući na Pinku, Brnabić je rekla se pregovori vode sa svim proizvođačima, da je ugovor sa američkom kompanijom Fajzer o nabavci vakcine protiv korona virusa već potpisan, a da su završeni pregovori oko ugovora sa ruskom i kineskom vakcinom.

- Nadam se da ćemo vakcinu protiv korona virusa dobiti do kraja ove godine. U četvrtak ujutru imamo još jedan sastanak najužeg tima kod predsednika Republike da ga izvestim o tome dokle smo došli - rekla je Brnabić.

Dodala je da je nabavka vakcine protiv korone značajna stvar koja pokazuje novi politički kredibilitet, snagu i ozbiljnost Srbije, kao i njenu finansijsku snagu.

Brnabić je navela da su mnogi predstavnici opozicije širili neistine kako Srbija neće moći da dobije vakcinu protiv korone jer nema novac za avans.

- Mi smo sve te avanse već platili i nemamo problem. Dodatno smo rebalansom do kraja godine izdvojili novac da platimo 50 odsto od jednog prozivođača vakcina koje čekamo i nemamo nikakav problem sa tim - dodala je Brnabić.

Bolnica u Batajnici spasila mnoge živote

Brnabić kaže da je bolnica u Batajnici spasila mnogo života, a da će uskoro biti puštena u rad još jedna u Kruševcu.

Ona je za TV Pink navela da zamerke imaju oni koji dok su bili na vlasti deset godina nisu mogli da renoviraju jednu bolnicu.

- Bolnici u Batajnici nas je spasila. Zamerke samo govore o tim ljudima. Bolnicu smo izgradili za četiri meseca. Zameraju ljudi koji za deset godina nisu renovirali jednu bolnicu, a ne da izgrade novu - navela je ona.

Dodaje da bolnica u Batajnici ima najmoderniju opremu, respiratore, rendgen aparate i da još uvek ima kapaciteta u toj bolnici.

- Zdravstveni radnici padaju na nos u Batajnici. Zaposlili smo dodatni kadar, napravili preraspodelu iz KCS u tu bolnicu. To je težak posao i fizički i prihički - rekla je ona i dodao da je psihički teško zdravstvenim radnicima koji su tokom epidemije izgubili i svoje kolege.

Brnabić kaže da će Srbija nastaviti da ulaže u zdravstvo u njihove plate i zapošljavanje novih mladih ljudi.

- Sada se pokazalo u svoj snazi koliko je zdravstvo važno - rekla je premijerka i dodala da nijedna investicija u zdravstvo nije zaustavljena i da su nastavljeni radovi u KC Srbije, Infektivnoj klinici, a da kreće i rekonstrukcija KC Vojvodina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track