Najnovije vesti

DIREKTOR VLADIMIR LUČIĆ NAJAVIO: Telekom Srbije će za četiri godine biti privredni gigant u regionu!
Foto: Zorana Jevtić

UBRZANI RAZVOJ

DIREKTOR VLADIMIR LUČIĆ NAJAVIO: Telekom Srbije će za četiri godine biti privredni gigant u regionu!

Društvo

Telekom Srbija će ove godine otvoriti fond za razvoj digitalnih startap projekata, koji će finasirati sa najamnje pet miliona evra godišnje, najavio je generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić!

On je istakao da će Telekom Srbija za četiri godine biti ne samo lider u telekomunikacionim uslugama već i jedna vrsta privrednog giganta, ne samo u Srbiji nego i u regionu.

- U našoj strategiji razvoja u naredne četiri godine jedno veliko polje biće razvoj digitalnih servisa. Ove godine ćemo otvoriti fond za razvoj digitalnih startap projekata. U taj fond finansiraćemo minimalno pet miliona evra godišnje. Probaćemo i druge kompanije da motivišemo da budu deo tog fonda, jer mislimo da taj deo razvoja startap zajednice još nije dovoljno sistematizovan, a da je veliki potencijal - istakao je Lučić za TV Pink.

Cilj je, kako je naveo, da Telekom Srbije ne bude samo telekomunikacioni lider regiona, već da bude glavni izvoznik digitalnih softvera i kvalitetne produkcije u svetu.

- Samim tim mislim da ćemo višestruko povećati vrednost Telekoma i značajnije doprineti razvoju tog dela privrede u Srbiji - istakao je Lučić i dodao da bi nacionalna telekomunikaciona kompanija trebalo da se postavi tamo gde su i druge nacionalne kompanije, a to je da bude broj jedan u telekomunikacijama i nosilac digitalnog razvoja.

Lučić je istakao i da je još pre dve godine govorio da ćemo za dve godine dobiti više multiumedijalnih korisnika nego za prethodnih 10 godina, a to je - i ostvareno.

- Najlepša je stvar kada vremenska distanca pokaže da ste bili u pravu. Pre dve godine sam govorio da ćemo za dve godine, od 2018. do 2020, dobiti više multimedijalnih korisnika nego za prethodnih deset godina i to smo i ostvarili. Broj korisnika fiksnog interneta i multimedije smo više nego duplirali za dve godine. Postali smo faktički lideri u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i sada krećemo u dalji razvoj - zaključio je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...