PROPUST U VASPITANJU ILI SUDBINA

TRAGEDIJE PRAVE U PIJANOM STANJU: Bahati vozači obično mlađi od 30 godina, a roditelji ih često spasavaju kazni (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Samo tokom prethodne godine policija je registrovala više od 2.000 prekršaja. Četvrtinu poginulih u saobraćaju čine mladi i to između 18 i 30 godina. Zbog njih je pre tri godine i zakon promenjen. Izmene predviđaju ograničenja za vožnju motora ili kola snage jače od 80 kilovata. Međutim, deo odgovornosti, je i na roditeljima

Tragedije u kojima su glavni akteri pijani vozači, a ishod smtonosan, sve češće potresaju Srbiju. Oni koji nemilosrdno gase živote drugih, neretko dobijaju blage i neadekvatne kazne za zlodela koja počine. Pojedinci rešenje vide u izmeni zakona, i to na način da se ovakav presput kaznjava kao i ubistvo, a neki smatraju da je i preventiva od presudnog značaja.

Neretko se za volanima nađu oni koji voze preko 100 km na čas i to u alkoholisanom stanju, misleći da baš njima ništa loše ne može da se desi. Postavlja se i ključno pitanje, a to je da li su roditelji načini propust u vaspitanju deteta što ima za posledicu bahato ponašanje.

Stručnjaci smatraju da je još strašnije od saobraćajki ponašanje roditelja koji nakon toga uzimaju skupe advokate i lišavaju odgovornosti svoju decu.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track