Najnovije vesti

RODITELJI, PAŽNJA! NOVI OPASAN TREND SE POJAVIO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Među decom se širi izazov, pojesti što više ledenica OPASNO
Ilustracija, Foto: AP

ugrožava se zdravlje

RODITELJI, PAŽNJA! NOVI OPASAN TREND SE POJAVIO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Među decom se širi izazov, pojesti što više ledenica OPASNO

Društvo

Na društvenim mrežama aktuelan je još jedan opasan trend među mladima. Izazov je da se pojedu ledenice koje vise sa krovova. Stručnjaci upozoravaju da je ovako nešto jako opasna po zdravlje, jer može doći do trovanja zbog štetnih materija koje se nalaze u tom ledu, pa i ptičjeg izmeta!?!

Društvene mreže su i među mlade u Srbiji donele novi izazov - tinejdžeri masovno otkidaju ledenice sa prozora i krovova, pa ih potom jedu. Sneg koji napada posebno u gradovima, bilo da je žut ili ne, sadrži mnogo zagađivača i otrova, upozoravaju stručnjaci. Jedan eksperiment sproveden 2016. godine pokazao je da samo sat vremena nakon što je sneg u gradu napadao, bio pun otrova opasnih za ljude.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta/Dragan Gojić

Specijalista opšte medicine Branka Grujić navodi da je ovakakv trend veoma opasan i upozorava da ukoliko pojedete jednu ledenicu, isto je kako da ste popili zatrovanu vodu.

- Mladi na ovaj način sebi ozbiljno ugrožavaju zdravlje. Da li biste ikada popili hladnu, zagađenu vodu. Jedenje ledenica je kao da ste to uradili. Da ne pričam šta sve sadrži takav otopljeni led, prljavštinu, ptičji izmet... Može da dođe i do trovanja, ali svakako nikako ne treba jesti ili lizati ledenice - upozorava Grujić.

I meteorolozi ističu da u snegu i ledu koji pada ovih dana ima bukvalno "svega i svačega".

(Kurir.rs/Informer.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...