VUČIĆ O NOVOM SOJU KORONE: Stigao je u Srbiju, ali nema razloga za paniku! Za sada neće biti zaključavanja
Foto: Printscreen Prva

izolovani svi kontakti

VUČIĆ O NOVOM SOJU KORONE: Stigao je u Srbiju, ali nema razloga za paniku! Za sada neće biti zaključavanja

Društvo -

Novi soj virusa korona stigao je u Srbiju, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je otkriven kod građanke Srbije koja je doputovala iz Londona u Beograd.

Vučić je rekao da ga novi soj virusa plaši zbog velikog broja zaraženih tim sojem u Velikoj Britaniji, ali poručio da za sada nema mesta panici, jer su izolovani svi kontakti sa kojima je putnica iz Londona bila.

"I doktor Kon, Pelemiš, Darija Kisić, Srđa Janković su u pravu. Želim da vas obavestim da je novi soj korona virusa stigao u Srbiju, imamo zvanične podatke. Uplašen sam, zato i žurimo sa vakcinacijom. Jutros me je o tome obavestio ministar Lončar", rekao je Vučić za TV Prva.

Istakao je da je ona na PCR testu po ulasku u zemlju bila negativna, a da je blage simptome dobila nešto kasnije, dok njen suprug ima teže simptome.

Iako se novi soj virusa pojavio u našoj zemlji, Vučić kaže da za sada neće biti "zaključavanja" koja zbog novog soja postoje u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj.

Vučić je istakao da je važno da je Institut Torlak uradio dobar posao i da je novi soj otkriven na vreme, kako bi svi kontakti bili izolovani. Naveo je da nije bilo moguće sprečiti da novi soj uđe u zemlju.

Zato je sada, poručuje, važno da se nastavi sa vakcinacijom, koja je, dodaje, delotvorna i protiv novog soja.

Vučić je kazao da se situacija u vezi sa pojavom novoj soja prati i da naši stručnjaci istražuju da li je taj soj opasniji od običnog, a na državi je, kaže, da nabavi što više vakcina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track