Najnovije vesti

PREPOZNAJTE NA VREME

SEKSUALNO VRŠNJAČKO NASILJE POTIČE IZ PORODICE: Psihoterapeut otkriva zašto dete postaje ZLOSTAVLJAČ (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

Slučaj silovane maloletnice potresao je Srbiju. Kako se o temi seksulanog zlostavljanja slabo govori u okviru porodica, nije redak slučaj da deca ne umeju da ga prepoznaju na vreme.

O toj temi u "Pulsu Srbije" govorila je psihoterapeutkinja Sandra Bijelac, koja je naglasila da je ključ neprepoznavanja seksualnog zlostavljanja porodica.

"Određena ponašanja su motivisana različitim unutrašnjim konfliktima kao i socijalnim odobravanjem ili iz želje da se pripada određenoj vršnjačkoj grupi. Deca vrlo često to seksualno nasilje nisu u stanju da prepoznaju kao nešto apsolutno nedopustivo. To verovatno nisu poneli iz svojih porodica i okruženja, jer mi o seksualnom nasilju govorimo evo sad kad se ova situacija dogodila", kaže Sandra i dodaje da je Srbija tradicionalna zemlja u kojoj se o seksualnom vaspitanju ne govori unutar porodice.

Ona je dodala i da zlostavljač nikako ne mora da dolazi iz disfunkcionalne porodice.

"Ne mora zlostavljač da dolazi iz disfunkcionalne porodice. Zlostavljač može biti emocionalno zanemareno dete, a zašto je zanemareno to je neka sasvim druga priča", naglašava Sandra.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

 
 
Foto: Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...