SVETSKI DAN SOCIJALNE PRAVDE Vidojević: Zajedničkim radom da stvorimo još bolje društvo za našu decu!
Foto: Privatna Arhiva

Ljudska prava

SVETSKI DAN SOCIJALNE PRAVDE Vidojević: Zajedničkim radom da stvorimo još bolje društvo za našu decu!

Društvo -

Povodom 20. februara, Svetskog dan socijalne pravde, Marina Vidojević direktorka Ustanove za decu i mlade "Sremčica", izjavila je da su za društveni razvoj izuzetno važna ljudska prava, rodna ravnopravnost i dostojanstvo.

- Mi u sistemu socijalne zaštite znamo koliko je socijalna pravda važna i šta ona znači. Naši korisnici su neretko u prošlosti bili zapostavljeni, uživali su manje dostojanstva u odnosu na druge, manje se o njima govorilo, a kada se pričalo to je bilo u negativnom kontekstu. Danas je to drugačije. Oni ima svoja prava, dostojanstvo, osluškuju se njihove potrebe i svakog dana se sve više integrišu u društvo - rekla je Vidojević.

Ona je istakla da se danas rezultati aktivnog rada na postizanju socijalne pravde itekako vide.

- Deca Sremčice sada žive u znatno boljim uslovima nego ranije, humanije, plemenitije, uz terapije koje se sprovode po svim svetskim standardima. U narednom periodu borićemo se za još bolje uslove boravka u našem domu. Važno je da svakog dana podižemo svest građana kada je ova tema u pitanju kako bismo zajedničkim radom uspeli da stvorimo još bolje društvo za našu decu - podvukla je ona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track