MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ: Vlada će biti nepokolebljiva u borbi protiv kriminala i korupcije
Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

obećanje

MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ: Vlada će biti nepokolebljiva u borbi protiv kriminala i korupcije

Društvo -

Ministarka pravde Maja Popović obećala je danas u ime Vlade Srbije da će borba protiv korupcije i kriminala biti nepokolebljiva.

Popović je u Skupstini Srbije, gde su pred poslanicima bile izmene Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, rekla da će Poreskoj upravi u okviru koje je formiran poseban sektor za poreklo imovine svi pomagati, saopštilo je Ministarstvo pravde.

"Poreskoj upravi daćemo svu podršku, kao i tužilaštva i sudovi svi će ucestvovati u toj borbi kako bi Zakon sproveli na najbolji mogući način u delo", rekla je ministarka pravde.

Popović je izrazila žaljenje sto pojedini poslanici neosnovanim navodima pokušavaju da umanje borbu države protiv korupcije i kriminala.

"Ovo je antikorupcijksi zakon par ekselans. Ova država i ova vlada pokazala je da se jasno odredila i protiv korupcije i kriminala", rekla je ministarka i dodala da svi mogu da se uvere šta je na tom polju urađeno prethodnih nedelja.

Ministarka je naglasila da se nezakonito stečena imovina može utvrditi samo u toku sudskog, krivičnog postupka.

Ovde se radi o razlici u imovini koju je neko stekao i prihodima koje ima, a to mora da se utvrđuje na bazi odredaba ovog zakona.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track