BESRAMNO! OVAKO SU POKUŠALI DA SE OPERU OD ZVERSTAVA U JASENOVCU: Hrvati napravili plan kako da ustaške zločine svale na Srbe!
Foto: Jasenovac

marić podsetio

BESRAMNO! OVAKO SU POKUŠALI DA SE OPERU OD ZVERSTAVA U JASENOVCU: Hrvati napravili plan kako da ustaške zločine svale na Srbe!

Društvo -

Voditelj Milomir Marić podsetio je na sastanak ustaša u Bazelu 1974. godine.

- Bio je jedan skup u Bazelu 1974. godine gde su najpametniji Hrvati iz inostranstva, bivši ustaški glavešine, intelektualci posle poraza Maspoka.

Oni su održali skup kako Hrvati da se oslobode od crne legende zločina ustaša i oni su rekli da ti zločini nemaju nikakve veze sa Hrvatima i da su se međusobno klali Srbi katolici i Srbi pravoslavci. Maks Luburić je bio Drobnjak, Fra Sotona Majstorović je imao srpsko poreklo... - rekao je Marić u jutarnjem programu Hepi TV.

U emisiji nije rečeno da je organizator svih zločina u NDH pre svega rimokatolička crkva, ali je istoričar Aleksandar Raković objasnio poriv bivših Srba da budu najžešću u klanju u Jasenovcu.

- Ante Pavelić je odrastao u srpskom selu. Najsvirepije zločine su činili Srbi koji su konvertirali ili su njihovi preci konvertovali iz pravoslavne vere u katoličku. To je taj konvertitski sindrom, gde onaj koji je prešao ima tendenciju da uništi sve one koji ga podsećaju na ono što su bili. Isto se dešava u Crnoj Gori danas, oni žele da Srbe proteraju, o čemu je govorio Milivoje Katnić - podsetio je istoričar Aleksandar Raković.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track