PREMIJERKA BRNABIĆ UOČI NOVE SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Nadam se da neće biti pooštravanja mera
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

veruje da će građani biti disciplinovaniji

PREMIJERKA BRNABIĆ UOČI NOVE SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Nadam se da neće biti pooštravanja mera

Društvo -

Premijerka Ana Brnabić izrazila je danas očekivanje da će pooštrene mere za ovaj vikend dati rezultate i da neće morati dalje da se dalje pooštravaju zbog situacije sa kovidom.

Na pitanje novinara da li će mere biti dodatno pooštrene, Brnabić je rekla da se nikad nije bežalo od toga, ali da ne bi volela sada da priča o tome i da veruje da će građani biti disciplinovaniji.

- Nadam se da će mere dati rezultati i da ćemo svi razumeti situaciju. Tek kada vidimo da brojevi rastu, svi postanu izuzetno disciplinovani i onda uspemo da smanjimo brojeve bez radikalnijih mera - rekla je Brnabić novinarima u Rači, gde je obišla pogon "Naš med".

Napomenula je da imamo najmanje radikalne mere u čitavoj Evropi i da smo i do sada uspevali da nađemo odgovarajući balans, ali da je za to najvažnija individualna odgovornost.

Sa još 100.000 Sputnjik vakcina danas prelazimo 2 miliona

Premijerka je zjavila da će Srbija, sa kontigentom od 100.000 Sputnjik vakcina koje će danas stići u našu zemlju, preći brojku od dva miliona nabavljenih vakcina.

Brnabić je rekla novinarima u Rači da sutra dobijamo dodatnih 58.500 Fajzer vakcina, a 5. marta još 500.000 Sinofarm fakcina.

Istakla je da Srbija u samom vrhu zemalja po vakcinaciji, ali da je potreban još samo dodatni individualni napor da pobedimo koronu.

- Da damo šansu vakcinama da stvore antitela i da svi ljudi koji god žele da se vakcinišu. Na kraju, ako raste broj obolelih biće kompromitovan čitav naš proces vakcinacije, jer ne možete da vakcinišete te ljude ili ne mogu dovoljno brzo da prime revakcinu. Zaista je važno da budemo svi, poslednji put, disciplinovani i da zadamo završni udarac koroni - poručila je Brnabić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track