GRADONAČELNIK SEVERNE MITROVICE OSUDIO SINOĆNJI NAPADA: Zahtevam od tužilaštva da preduzme sve mere
Foto: Kurir/Z.Š.

oštra reakcija

GRADONAČELNIK SEVERNE MITROVICE OSUDIO SINOĆNJI NAPADA: Zahtevam od tužilaštva da preduzme sve mere

Politika -

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević najoštrije je osudio sinoćni napad na grupu srpskih mladića, koji se oko 22 časa desio u blizini srednje tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" u Severnoj Mitrovici.

Tom prilikom povređen je mladić srpske nacionalnosti kome su nanete povrede u predelu glave, zbog kojih je zbrinut u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u našem gradu, te pozivam sve građane na uzdržanost a predstavnike policije pozivam da pojačaju budnost i preventivno deluju, naveo je Radojević u saopštenju.

"Koristim priliku da se zahvalim policijskim službenicima na brzoj akciji prilikom koje je priveden napadač albanske nacionalnost, ali zahtevam od tužilaštva da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti i ovakvo ponašanje sankcioniše, a građane zaštiti", kazao je Radojević.

On je pozvao predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj, jasno definisannapad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe, ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track